BÜYÜKŞEHİR YAPAMAYINCA TAHSİS KALDIRILDI

BÜYÜKŞEHİR YAPAMAYINCA TAHSİS KALDIRILDI

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mudanya Belediyesi’nin Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2’nci oturumunda 2010 yılında Büyükşehir Belediyesi’ne 25 yıllığına tahsis edilen, altı yıl geçmesine rağmen bitirilemeyen ve kullanılamayan eski Güzelyalı Belediyesi’nin bulunduğu alanın tahsisi oy çokluğu ile kaldırıldı.

Mudanya Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2’nci oturumu CHP’den 11, AKP’den 4 MHP’den 3 üyenin katılımıyla Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde Başkan Hayri Türkyılmaz’ın başkanlığında gerçekleşti.  Evciler Mahallesi’nde kadastro çalışmaları kapsamında görev yapacak kadastro bilirkişileri belirlendi. Mahalle muhtarı dışında Musa Sakin, Hikmet Yalnız, Rüştü Sakin, Halit Asa, İrfan Orhan ve Nazmi Yılmaz oy birliği ile bilirkişi olarak seçildi. Kentsel Uygulama talebinin incelemesi sonucunda sahil kısmında bulunan işyerlerinin belirlenen kurallar dışına çıkmadan, gerekli projelerin hazırlatılması ve statik koşullara uyulması şartıyla sabit olmayan, sökülür takılır ve katlanır cam paneller, hareketi ahşap ya da kompozit cephe elemanlarıyla kapatılabileceği oy birliğiyle kabul edildi.     BÜYÜKŞEHİR’E TAHSİS KALDIRILDI
08 Temmuz 2010 tarihinde Mudanya Belediye Meclisi tarafından kent meydanı yapılması amacıyla 25 yıllığına Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen eski Güzelyalı Belediyesi’nin bulunduğu 3129 m2’lik alanda geçen süre içerisinde herhangi bir çalışma yapılmaması gerekçesiyle tahsisin kaldırılması oy çokluğuyla kabul edildi.
Söz konusu alanda altı yıldır herhangi bir çalışmanın yapılmadığını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Beklemeye tahammülü olmayan bir yer. Bu tahsisi kaldırıp söz konusu alanı Atatürk Parkı’nın devamı olarak değerlendireceğiz” dedi. Yaz sonunda ilgili alanda çalışmaları başlatmayı düşündüklerini belirten Türkyılmaz, alanın en güzel şekilde düzenlenerek halkın hizmetine sunulacağını sözlerine ekledi.