Büyükşehir Personeline Madde Kullanımıyla Mücadele Semineri Verildi

Büyükşehir Personeline Madde Kullanımıyla Mücadele Semineri Verildi

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediyesi ve Mersin l Emniyet Müdürlüü ibirlii ile Narkotik Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü tarafndan Büyükehir Belediyesi personellerine ‘Madde Kullanmyla Mücadele Semineri’ verildi.

Seminere, Mersin Büyükehir Belediyesi Bakanvekili Kerim Tufan, Mersin Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Mustafa Kemal Çokakolu, Mersin l Emniyet Müdürlüü Narkotik Suçlarla ube Müdürü Berat Günçiçek, Büyükehir Belediyesi daire bakanlar, meclis üyeleri, Mersin l Emniyet Müdürlüü ve Büyükehir Belediyesi personelleri katld. 

Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen seminerde konuan Mersin Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Mustafa Kemal Çokakolu, “Sözlerime balamadan önce vatan uruna cann veren deerli ehidimiz Sözlemeli Piyade Er Hac Mustafa Can’ rahmetle anyor, kederli ailesine basal diliyorum. Yerel yönetimler hayatn her alannda vatandalarn i ve ilemleri ile ilgileniyor. Dolaysyla vatandalarmzn karlatklar her türlü sorunla ilgileniyoruz. Mersin Büyükehir Belediyesi bu anlamda yeni bir belediyecilik anlayna son derece kararl bir ekilde devam etmekte ve üzerine düen görevleri hakk ile yerine getirmektedir” dedi

Madde bamllnn son yllarda arttna dikkat çeken ve konu ile ilgili kararllkla mücadele edilmesi gerektiine vurgu yapan Çokakolu, “Mersin’de son dönemlerde madde bamll ile ilgili etkin çalmalar yaplyor. Bu çalmalar yürüten arkadalarmza burada teekkürlerimi ve minnetlerimi iletiyorum. Madde bamll tüm dünyada olduu gibi Türkiye’de de maalesef yaamn bir parças haline geldi. Madde kullanmnn ya ortalamas maalesef çok dütü ve kullanm yaygnlat. Toplumsal sorunlarla mücadele ederken kararl olmak gerekiyor ancak kararl olmak kadar bu konuda bilgili de olmak gerekiyor. Madde bamllnn gelime, yaylma, kullanma ve temin edilme gibi evrelerinde hep birlikte topyekun bir mücadele vermemiz gerekiyor. Bu seminerin farkndal artracak bir çalma olacan ve sizlerin bilgisinin de artacan düünüyorum” eklinde konutu.

l Emniyet Müdürlüü tarafndan yerel yönetimlerin “Uyuturucu ile Mücadelede Etkin Katlmn Salanmas” çalmalar kapsamnda farkndal artrmak, gençleri ve aileleri bamllk yaratan maddelerden uzak tutmak, toplumsal bilinci artrmak amac ile gerçekletirilen seminerde Narko Rehber görevlileri Fikret Özlü ve Soner Kabaolu sunum geçekletirdi.  Sunumda, madde bamll nedir? Baml olan kiilerin özellikleri nelerdir? Sokak satclar nasl tannr? Narkotik maddelerin sokak isimleri, üpheli mekânlarn nereler olduu, bamllk yapan madde kullanmnn sonuçlar ve zararl maddelerin kullanmn engellemek için alnmas gereken tedbirler personellere anlatld.

Sunum sonras l Emniyet Müdürlüü Narkotik Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü narkotik köpei tarafndan ksa bir gösterim gerçekletirildi.