BÜYÜKŞEHİR MERSİNLİNİN KALBİNİ DİNLEYECEK

BÜYÜKŞEHİR MERSİNLİNİN KALBİNİ DİNLEYECEK

Haber Ajansı Yayın Grubu

Büyükehir’den Gezici Kalp Sal Tarama Hizmeti

Mersin Büyükehir Belediyesi’nin ‘Gezici Kalp Sal Tarama Arac’ salk datmak için yollara çkmaya hazrlanyor.

Mersin Büyükehir Belediyesi, Gezici Göz ve Di Sal Tarama Araçlarndan sonra Gezici Kalp Sal Tarama Arac’n da hizmete sokmaya hazrlanyor.

Nisan aynda hizmette…

Büyükehir Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübü Dernei ile 05 Mart 2018 tarihinde imzalanan protokol kapsamnda, Gezici Kalp Sal Tarama Arac Nisan ay içerisinde Mersinlinin hizmetine sunulacak.

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n makamnda, Mersin Rotary Kulübü Dernei Bakan Serdar Vetem ile gönüllü uzman kardiyologlarn Bakan Kocamaz’ ziyareti sonrasnda Gezici Kalp Sal Tarama Hizmeti ile ilgili ibirlii protokolü imzaland.

Mersin snrlar içerisinde yaayan tüm vatandalara verilecek olan ücretsiz kalp sal taramas hizmeti ile özellikle krsalda yaayan ve hastaneye gitmekte ulam zorluu yaayan vatandalara ulamak hedefleniyor.

Kalp Sal Tarama Arac ile salk hizmetlerinden yeterli ölçüde yararlanamayan, salk hizmetlerine ulalabilirliin zor olduu krsal bölgelerde yaayan bata dezavantajl gruplar olmak üzere yal, yatalak, engelli, salk güvencesi olsun veya olmasn tüm vatandalar program dâhilinde muayene edilecek. Böylece Büyükehir Belediyesi, her cumartesi ücretsiz olarak kalp sal taramas hizmetinin verilmesini salayarak, vatandalarn yaam kalitesini artrmay planlyor

Gezici Kalp Sal Tarama Hizmeti ile halka koruyucu tedavi yöntemleri anlatlrken, vatandalar kalp sal konusunda da bilgilendirilecek.

Mersin’in tüm ilçelerini gezecek olan Gezici Kalp Sal Tarama Arac, tüm dünyada ölüm sebepleri arasnda yer alan kalp hastalklarnn erken tansn hedefliyor.

Gezici Kalp Hastal Tarama Arac ile, aterosklerotik kalp hastalklar, koroner arter hastalklar, hipertansiyon, konjenital kalp hastalklar ve kalp kapak hastalklar tedavi edilecek. Ritim bozukluklar gibi çamzn ölüm nedenleri arasnda birinci srada yer alan kalp hastalklarnn erken tans ve tedavisi konularnda da halka bilgilendirme ve bilinçlendirme çalmalar yaplacak.