Büyükşehir Meclisi?nde 2018 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi Açıklandı

Büyükşehir Meclisi?nde 2018 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi Açıklandı

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediye Meclisi 2017 Yl Kasm Ay Toplants'nn dördüncü ve son birleimi Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz bakanlnda yapld. Meclis’te, Mersin Büyükehir Belediyesi 2018 Mali Yl Gelir ve Gider Bütçesinin 1. 949.596.000,00 TL olduu açkland.

Yoklama ve sayg duruu ile balayan birleimde komisyon raporlarna ait meclis gündemleri görüüldü ve oy birlii ile kabul edildi.

Öte yandan mecliste Mersin Büyükehir Belediyesi 2018 Mali Yl Gelir ve Gider Bütçesinin rakamlar açklanarak, belediye bünyesinde hizmet veren birimlere göre dalmlarnn nasl yaplaca sraland.

Açklanan rakamlarn fonksiyonel snflandrmaya göre gider bütçesi, 2018 yl gelir bütçesi, finansmann ekonomik snflandrlmas, gider bütçesinin daire bakanlklar baznda dalm ve gider bütçesi üzerinde yaplan deiiklikler açkland. Ayrca Mersin Büyükehir Belediyesi 2018 Yl Bütçesi, Bütçe Giderlerinin Fonksiyonel Dalm, bütün birimlerin Genel Kamu Hizmetleri bütçeleri okunarak, oy birlii ile kabul edildi.

Rakamlarn açklanmasnn ardndan Mersin Büyükehir Belediyesi 2018 Yl Bütçe Kararnamesinin birinci maddesinde belediye/bal idare/birlik birimleri için (A) ödenek cetvelinde gösterildii gibi toplam 1.949.596.000,00 TL ödenek verildii açkland. Açklanan ödenek meclis üyelerine isim isim sorularak oyland ve oy birlii ile kabul edildi.

Görüülen ikinci maddede, belediye/bal idare/birlik bütçesinin gelirlerin ekonomik snflandrlmas (B) cetvelinde gösterildii gibi toplam 1.609.200.000.00 TL olarak tahmin edildii de oy birlii ile kabul edildi.

Mersin Büyükehir Belediye Meclisi 2017 Yl Kasm Ay Toplants'nn dördüncü birleiminde konuan Bakan Kocamaz, “2018 yl bütçesi bata Büyükehrimiz olmak üzere tüm ilçelerimize ve Mersin’imize hayrl, uurlu olsun. Verdiiniz destekler için hepinize teekkür ediyorum. nallah bugüne kadar olduu gibi bundan sonra da karlkl sevgi ve sayg çerçevesinde Mersin’e hep birlikte hizmet ederiz. Geçen 4 yla yakn süre içerisinde zaman zaman yönetim gerei fikir ayrlklar olmu olabilir. Mutlaka doruyu bulmak karlkl tartma ile ortaya çkacaktr. Uyum içerisinde çaltk. Önümüzdeki süreçte de ayn uyum Mersin’e hizmet adna, Mersin’de bar, huzur ve kardelik tesisi adna devam eder” dedi.

Mersin Büyükehir Belediye Meclisi Kasm Ay dördüncü birleimi, alnan kararlarn Mersin ve tüm ilçelerine hayrl olmas temennileriyle sona erdi.