Büyükşehir Kışa Hazır

Büyükşehir Kışa Hazır

Haber Ajansı Yayın Grubu

“Karla mücadele bizim iimiz”

Mersin Büyükehir Belediyesi, geçen k baaryla geçtii karla mücadele snavna bu yl da tam kadro hazrland. Muhtarlk leri Dairesi ve Yol Yapm,Bakm ve Onarm Dairesine bal ekipler ve i makineleri, olas kar yana kar alarm durumuna geçirildi.

Binlerce kilometre ald, mahsur kalanlar kurtarld

Geçen k baz bölgelerde yer yer 2 metreye ulaan kar ya, özellikle yüksek kesimlerde hayat olumsuz etkilese de Büyükehir Belediyesi ekipleri tarafndan yürütülen çalmalarla karla kapanan binlerce kilometrelik yol ulama açld, yüzlerce vatanda ise mahsur kald bölgelerden kurtarld. Ani bastran youn kar ya nedeniyle kapanan yollar ksa sürede açan ekipler, zamanla yararak onlarca hastay salk kurulularna yetitirdi. Erdemli lçesi Büyük Sorgun Mahallesi’nde doum sancs tutan Aye Serin de Büyükehir ekiplerinin 5 saat süren çalmas sayesinde 1,5 ay erken doan Hira Bebei salkl ekilde kucana ald.

Mersinli artk kardan korkmuyor

Merkez hariç 9 ilçede 62 i makinesi, 43 kamyon ve 20 dier türden araçla alarm durumuna geçirilen ekipler, 195 personelle en uzak noktalarda yaayan vatandan yardmna komak için hazr tutuluyor.

Geçen k 125 araç ve 195 personelle merkez dnda kalan bölgelerin yardmna ulaan karla mücadele ekipleri, 10 bin 69 kilometre yolu ulama açt. 2016 ve 2017 yllarnda karla mücadele çalmalarn baarl ekilde yürüten ekipler, toplamda 16 bin 761 kilometre yolu ulama açarken, yardmna yetitii vatandalarn da takdirini kazand.

“Büyükehir sayesinde gönlümüz rahat

Sarkaya Mahalle Muhtar Mustafa Ulak, geçen sene etkili olan kar yanda Büyükehir Belediyesi’nin ksa sürede yardmlarna kotuunu anlatarak artk kardan korkmadklarn anlatt. Muhtar Ulak, “1981 ylnda böyle bir kar yamt, bir de geçen sene yad. 30 ylda bir gelen kard ve çok güzel kar yad. Ama Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz sa olsun bütün yollarmz açtrd, hiçbir sknt çekmedik. Yani artk kar yasa da eskisi kadar korkmuyoruz. Bakanmza çok teekkür ediyoruz. Büyükehir karla mücadele snavn baaryla geçti. Geçen seneki çalmalar gördükten sonra artk bu sene gönlümüz rahat. Geçmite burada kar yad zaman 10-15 gün yollar kapal kalrd. Artk gece kar yayor ama sabaha yollarmz açlm oluyor” dedi.

Geçen k yolda kalan aracnn Büyükehir Belediyesi ekiplerince kurtarlarak köye kadar getirildiini anlatan Yusuf Özer ise “Geçen seneyi bir daha görmek istiyoruz dersem yalan söylemi olurum. yi bir k geçirdik. Çok fazla kar yad. Erdemli’den yaylaya çkarken aracm yolda arza yapt. Sa olsun Büyükehir Belediyesi ekipleri köyüme kadar arabam çekti. Büyükehir Belediyesi karla mücadele konusunda geçen sene dersini tam yapt ve görevini en iyi ekilde yerine getirdi. Sahil kentinde karla mücadele ekibi oluturmak kolay deil ama bunu baarabilmek de çok önemli” diye konutu.