Büyükşehir Belediyesi Buğra?ya Emanet

Büyükşehir Belediyesi Buğra?ya Emanet

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram dolaysyla bakanlk koltuunu bir günlüüne Bura Kaan Atl’a emanet etti.

Mezitli lçesi Davultepe Belediyesi lkokulu 3. ve 4. snf örencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram dolaysyla Bakan Kocamaz’ makamnda ziyaret etti.

Mezitli lçesi Davultepe Belediyesi lkokulu örencilerinden 8 yandaki Bura, Bakan Kocamaz'n koltuuna oturdu. Makam koltuuna oturan 8 yandaki Bura Kaan Atl, gelecekteki hedefinin Belediye Bakan olmak olduunu belirtti.

Ziyarette Mersin l Milli Eitim ube Müdürü Ouzhan Tülücü, Davultepe Belediyesi lkokulu Okul Müdürü Ylmaz Polat, Davultepe Belediyesi lkokulu öretmenlerinden Ayegül Uçan ile örencilerden Bura Kaan Atl, Muhammed Demir, Teslime Görkem Açkgöz ve Eylül Nisa Balkç yer ald.

Gelecekteki idealinin Belediye Bakan olmak olduunu ifade eden Bura, Bakan Kocamaz’a hedeflerini anlatarak, Bakan Kocamaz’la sohbet etti. Ayrca, Mersin’e tramvay yapmay düündüünü, belediye binasnn bahçesini düzenleyeceini ve Mersin’e Milli Parklar yapmak istediini de belirten minik Bura, Bakan Kocamaz ile belediye bakanlnn nasl yaplmas gerektii konusunda fikir alveriinde bulundu.

Sohbet esnasnda Bura’nn ciddiyeti üstüne Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “Belediye bakan her eyden önce güler yüzlü olur” diye öüt verdi.

“Bir belediye bakan radikal kararlar alabilmeli”

Belediye Bakan olduu zaman memleketin problemleri ile kar karya olacan dile getiren ve minik Bura’ya önerilerde bulunan Bakan Kocamaz, “Hedefin Belediye Bakanl ise imdiden hazrlanacaksn. Kenti iyi tanyacaksn, kentin problemlerin bileceksin ve ondan sonra da halkla iyi diyaloglar kuracaksn. Bizim vatandamz kendisine dokunan insanlarla yönetilmeyi istiyor. Belediye Bakan, risk almay bilecek, çalmay sevecek, memleketi sevecek, insanlar sevecek ve kentin gelecei ile ilgili çekinmeden radikal kararlar alacak. Yoksa günü kurtarmaya yönelik yaplacak çalmalar bir kenti ileriye götürmez, bilakis geriye götürür. Çünkü dünyada artk sadece ülkeler yarmyor, ehirler de yaryor. ehirler de orada yaayan insanlarn hayatn kolaylatrma, mutluluunu artrma ve kentin gelecee yönelik tasarmlarn hayata geçirmek için çalyor. Ben 24 seneyi bitirdim Belediye Bakanlm döneminde, bu 24 senede toplam 24 gün izin kullanmammdr. Onun için bunlar göze al ve ona göre Belediye Bakanl’n kendine hedef olarak seç. imdiden Allah yardmcn olsun” dedi.

Minik ziyaretçileri ile sohbet eden Bakan Kocamaz, çocuklara hayallerini ve ileride hangi meslek dalnda çalmak istedikleri sordu. Çocuklardan 10 yandaki Eylül Nisa Balkç doktor, 9 yandaki Teslime Görkem Açkgöz beyin cerrah, 8 yandaki Bura Kaan Atl Belediye Bakan ve 10 yandaki Muhammed Demir de pilot olmak olduunu söyledi.

Örenciler ayrca ziyaret esnasnda Bakan Kocamaz’n kaleme ald “Türkiyem” iirini okudular ve Bura Kaan Atl da annesinin Bakan Kocamaz’a ithafen yazd iiri de seslendirdi.

Çocuklarla keyifli dakikalar geçiren Bakan Kocamaz, ziyaret dolaysyla duyduu mutluluu dile getirerek, ziyarete gelen çocuklarn 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram'n kutlad ve onlara birer hediye takdim etti.