Boğazköy Kültür ve Spor Tesisi İnşaatı Yükseliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Boğazköy Kültür ve Spor Tesisi inşaatının yüzde 60’ı tamamlandı....

Haber Ajansı Yayın Grubu
Boğazköy Kültür ve Spor Tesisi İnşaatı Yükseliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Boğazköy Kültür ve Spor Tesisi inşaatının yüzde 60’ı tamamlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Boğazköy Kültür ve Spor Tesisi inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sanat ve sporun bir arada icra edileceği tesisin yüzde 60’ı tamamlanmış durum ayrıca 3 ay içinde de kaba inşaatının tamamlanması bekleniyor. İlçenin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak yapılan Boğazköy Kültür ve Spor Tesisi Projesi yaklaşık 15 bin metrekarelik alana sahip bir tesis olacak. Kültürel faaliyetler ve spor aktiviteleri için geliştirilen proje içerisinde; Meydan ve Kapalı Otopark, Kütüphane, Kafe ve Restoran, Çok Amaçlı Salon ve Toplantı Salonu, Kadın Kültür Merkezi, Kreş, Anaokulu ve İdare, Gençlik Merkezi, Yetişkin Evi, Halk Sağlık Merkezi, Spor Merkezi, Bilim Merkezi, Etkinlik Alanı, Kaykay Pisti ve Park yer alacak.

“Arnavutköy’de bir ilk niteliğinde olacak”

Arnavutköy’de bir ilk niteliğinde olacak tesis hakkında bilgi veren Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı: “Boğazköy Bölgemizde sosyal kültürel ağırlıklı, her yaş gurubundan vatandaşlarımıza hizmet verecek tesisimizin de yapım çalışmaları devam ediyor” dedi. Tesisin içinde birçok merkezin olacağını vurgulayan Başkan Haşim Baltacı: “Yanı başımızda yapımına başlanan Boğazköy Kültür ve Spor Merkezi 15 bin metrekare alana inşa ediliyor. İçerisinde kapalı pazarı, otopark, gençlerin yararlanacağı spor alanları, etkinlik alanları, gençlik merkezi, kadın kültür merkezi ve meydan alanıyla vatandaşlarımıza hizmet verecek” ifadelerini kullandı.