Beşiktaş'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu!

Beşiktaş Belediyesi, "Cumhuriyetin 92. Yılı"nı geleneksel fener alayı ile kutladı.

Haber Ajansı Yayın Grubu

Cumhuriyet’in ilanının 92’nci yıldönümünde binlerce vatandaş, akşam saatlerinden itibaren Yıldız Posta Caddesi üzerinde bir araya geldi. Cumhuriyet Yürüyüşü’nün başlamasıyla birlikte harekete geçen vatandaşlar, meşalelerini yakarak Barbaros Bulvarı’ndan Beşiktaş Meydanı’na doğru yürümeye başladı. Ellerinde Türk Bayrakları ile Atatürk posterleri bulunan vatandaşlar yol boyunca sloganlar attı, marşlar söyledi. Bazı vatandaşlar da evlerinin balkonuna çıkıp bayrak sallayarak yürüyüşe destek verdi.

Yaklaşık 1 saat süren Fener Alayı Beşiktaş Meydanı’nda sona erdi. Burada, Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı’nda şehit düşenler için yapılan saygı duruşu ardından, İstiklal Marşı söylendi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ve eşi Özlem Hazinedar’da yürüyüşe en ön sıradan destek verdi.

Cumhuriyete sözde değil özde sahip çıkmak gerektiğini ifade eden Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar,’’ Cumhuriyete sahip çıkmak önemlidir. Cumhuriyeti kutlamak önemlidir. Ama sözde değil özde sahip çıkmak önemlidir. Sadece Beşiktaş’ta değil, sadece İstanbul’da değil Türkiye’nin her noktasında cumhuriyete ve aziz Atatürk’ün yeşerttiği düşüncelere sahip çıkmak gerekmektedir’’ ifadelerini kullandı.

Başkan Hazinedar’ın eşi Özlem Hazinedar ise, "Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesi her şeyimiz. Cumhuriyeti var edenleri bizleri bugünlere taşıyanlara sonsuz şükranlarımızla onlara yakışır bir kuşak olmak ve bir kuşak yetiştirmek görev ve sorumluluğundayız. Bayramımız kutlu olsun’’ dedi.

Beşiktaş Meydanı'nda gerçekleşen coşkulu törenin ardından vatandaşlar marşlar ve şarkılar eşliğinde dağıldı.