Beşiktaş Belediyesi Tarihine Sahip Çıkıyor!

Beşiktaş Belediyesi, Beşiktaş ilçesindeki tarihi çeşmeleri onararak suyla buluşturuyor.

Haber Ajansı Yayın Grubu

500 yıllık tarihi çeşmeler suyla buluşuyor…

Beşiktaş Belediyesi pek çoğu tahribata uğramış ve hasar görmüş 23 tarihi Beşiktaş çeşmesini onararak hizmete açıyor.

Belediyemiz bünyesinde kurulan “Koruma Uygulama Denetleme Bürosu(KUDEB)” ve Plan Proje Birimi uzman mimarlarının, inceleme çalışmaları sonucunda belirlenen tarihi çeşmeler özgürlüklerine kavuşuyor.

Tarihi çeşmelerin suyla buluşturulması projesi kapsamında yapılan toplu açılış töreni Büyük Mecidiye Camii önündeki tarihi Damat İbrahim Paşa Çeşmesi’nde gerçekleştirildi. Açılışa Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Beşiktaş Belediyesi eski başkanı Ayfer Atay ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende 23 tarihi çeşmenin hikâyelerinin anlatıldığı sergi, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Başkan Hazinedar, açılış kurdelesini kestikten sonra çeşmeden su içti.

Başkan Hazinedar açılış töreninde yaptığı konuşmasında “Beşiktaş Belediyesi olarak tarihi yapılarımıza sahip çıkacağız. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi. Başkan, "Çocukluğumuzdan beri Anadolu’da veya İstanbul’da çeşmeler vardır. bunlar tarihi çeşmeler ama hiçbirinden su akmaz, ben de geldiğim gün bu çeşmelerden su akıtalım dedim. Su azizdir, o sudan her içen, her nasiplenen bize de dua eder. Ama en önemlisi toplumsal saygıya küçük bir katkıda bulunmuş oluruz" şeklinde konuştu.


*Tarihi çeşmelerin önceki ve sonraki hallerini aşağıda yer alan fotoğraf galerisinde inceleyebilirsiniz.