Beşiktaş Belediyesi Halk Eczanesi Açıldı!

Beşiktaş Belediyesi Halk Eczanesi, Ortaköy Dereboyu Caddesi'nde düzenlenen törenle açıldı.

Haber Ajansı Yayın Grubu

Beşiktaş Belediyesi’nden Vatandaşa Ücretsiz Eczane!

Beşiktaş Belediyesi mevcut sağlık hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Beşiktaş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü yönetiminde Ortaköy Dereboyu Caddesi’nde hizmete giren Halk Eczanesi, 14 Nisan Perşembe günü Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ve vatandaşların katılımıyla açıldı. 



Beşiktaş Belediyesi tarafından sağlık kuruluşlarından kullanılmamış ilaçların toplanması ile oluşturulan Halk Eczanesi, israf olacak ilaçları ihtiyaç sahipleri ile ücretsiz olarak buluşturmayı hedefliyor. Sağlık güvencesi olmayan, dar gelirli, kimsesiz ve sokaklarda yaşayan, vatandaşlar ile devlet güvencesinde olmayan mülteciler; durumlarını belgeledikten sonra Halk Eczanesi’nden ücretsiz olarak faydalanabilecekler. İlaç isteğinde bulunabilmek için mutlaka doktor onaylı reçete olması gerekiyor. Vatandaşlar ayrıca eczaneden ilaç kullanımı ile ilgili her türlü danışmanlık hizmetini de alabilecekler.



Başkan Hazinedar, açılış töreninde yaptığı konuşmasında “Kullanılmamış ilaçların bağış olarak toplanmasıyla dar gelirli yurttaşlarımızın faydalanabileceği bir eczane açtık. Sağlıklı bir toplum, sosyo-ekonomik durumu her ne olursa olsun her bireyin sağlık hizmetlerinden eşit olarak yararlanmasıyla mümkündür. Halk eczanemizin bu anlamda Beşiktaş’tan İstanbul’a, İstanbul’dan tüm Türkiye’ye örnek oluşturacağını umuyorum. Bu düşünceyle sağlıklı ve mutlu günler diliyorum. Halk eczanemiz Beşiktaşımıza hayırlı olsun” dedi.



Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar açılış kurdelesini, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Merve Öztopaloğlu Küçükel ve Sağlık İşleri Müdürü Dr. Yadigar Baylan ile keserek Beşiktaş Halk Eczanesi'ni hizmete açtı.

Beşiktaş Halk Eczanesi, hafta içi her gün 09.00 - 16.00 saatleri arasında hizmete açık olacak.

Adres: Ortaköy Dereboyu Caddesi No:59/A Beşiktaş
Tel: 0212 236 82 93