[BAŞLIKSIZ]

Haber Ajansı Yayın Grubu

Gerçekletirilen Ulusal Bilgi Güvenlii Zirvesi’nde, siber güvenliin önemine deinildi ve özellikle kamu çalanlarnda siber güvenlik olgusu hakknda farkndalk oluturmak amaçland.

Konumalarda, Türkiye’nin 30 binden fazla siber güvenlik uzmanna ihtiyac olduu ancak bu konuda çalan bin civarnda uzmann bulunduu dile getirilirken, yetimi insan aç gözler önüne serildi.

Paneller ile siber güvenliin önemi anlatld

Ulusal Bilgi Güvenlii Zirvesi’nin 1. oturum bakanln Ulusal Siber Güvenlik Akademisi Yönetim Kurulu Bakan Gazi Üniversitesi Öretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Alkan yapt ve Sinerji Türk Vakf Yönetim Kurulu Bakan Abdullah Rait Gülhan, Bilgi Güvenlii Dernei Kurucu Üyesi Mehmet Ali nceefe ve TÜBTAK BLGEM Siber Güvenlik Enstitüsü Uygulama Güvenlii Birim Yöneticisi Özgür Yürekten de ‘Kamuda Siber Güvenlik Farkndal’ konularnda bilgilerini katlmclar ile paylat.

2. oturumun bakanln Kamu Biliimcileri Dernei Yönetim Kurulu Üyesi smail akalak yaparken, Türk Telekom Siber Güvenlik Direktörü Ahmet Fethi Ayhan, Eczacba Biliim Bilgi Güvenlii Müdürü Gökhan Yüceler ve Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Öretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali nan ‘Ulusal ve Uluslararas Boyutlaryla Siber Güvenlik’ konularnda bilgi verdi.

3. ve son oturumun bakanln ise, Mersin Büyükehir Belediyesi Bilgi lem Dairesi Bakan Mustafa Berat Yerman yapt ve Labris Networks Genel Müdürü Seçkin Gürler, eBilge Teknoloji Yönetim Kurulu Bakan S. Bilgehan Üstünda ile Crypttech Teknoloji Direktörü Tark Kobalas ‘Siber Güvenlikte Milli Uygulama Örnekleri’ konulu paneli gerçekletirdi.

Mersin’de ilki gerçekletirilen Ulusal Bilgi Güvenlii Zirvesi sayesinde, siber güvenlik alanndaki bilimsel ve sektörel çalmalarn paylalmas, üniversite-kamu-özel sektör ibirliinin gelitirilmesi, kamunun bilgilendirilmesi ve eitilmesi, bilim insanlar, aratrmaclar ve sektörel uygulayclar arasnda bilgi alveriinin salanmasna ön ayak olundu