BAŞKAN TÜRKYILMAZ, “HALK DANSLARI KÜLTÜRÜNÜ YAŞATACAĞIZ”

BAŞKAN TÜRKYILMAZ, “HALK DANSLARI KÜLTÜRÜNÜ YAŞATACAĞIZ”

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mudanya Mütarekesi’nin 95’inci yıldönümü kutlama etkinliklerine katılarak dört gün boyunca gösterilerini sergileyen Mudanya Belediyesi ve Beyarmudu Belediyesi Halk Dansları Toplulukları kutlamaların son gecesinde İskele Meydanı’nda bir araya geldi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip’in yanı sıra iki belediyenin meclis üyelerinin de katıldığı törende karşılıklı hediyeler verildi. Mudanya Belediyesi Meclis Üyesi ve halk dansları oyuncusu Hüseyin Esen, Kıbrıs ekibinden eğitmen Zeki Tuncerli ile ekip oyuncularına teşekkür ederek çeşitli hediyeler verirken, Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip ise kardeş şehir Mudanya’da olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, Türkyılmaz’a hediyeler ile teşekkür etti.
 HALK OYUNLARI GÜÇLENİYOR
Halk oyunlarının kültürel bir zenginlik olduğunu belirterek ekiplere teşekkür eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bu kültürün yaşatılması gerekiyor. Halk oyunlarının geliştirilmesi ve büyümesi için destek olmaya devam edeceğiz” dedi.  Belediye bünyesinde kurdukları halk dansları ekiplerinin günden güne güçlenerek büyüdüğünü belirten Türkyılmaz, “İki master grup, yıldızlar ve minikler olmak üzere beş kategoride halk dansları ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Halk Dansları topluluğumuz ile hem yerel, hem de ülkemizin birbirinden güzel yörelerine ait oyunlarını çeşitli platformlarda sergiliyoruz. Emeği geçen eğitmenlerimiz Şenol Genç, Neslişah Çebi ve tüm oyuncularımıza teşekkür ediyorum” dedi.
MİNİKLER GÖNÜLLERDE TAHT KURDU
Master ve yıldız ekiplerinin yanı sıra ilkokul çağındaki öğrencilerden de bir ekip kurduklarını belirten Türkyılmaz, “minik yavrularımız ilk kez Mütareke kutlamalarında sahne aldılar. Gösterdikleri performanslar ile hepimizin gönüllerinde taht kurdular. Geleceğimizin teminatı olan bu yavrularımıza sahip çıkarak, değerlerimizi gelecek nesillere aktaracağız. Tüm çocuklarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu. Minik oyuncularda başkan Türkyılmaz’a çiçek vererek teşekkür ettiler.