Başkan Kocamaz, ''Yeşil Alan Eskisinden Çok Daha Fazla Olacak''

Başkan Kocamaz, ''Yeşil Alan Eskisinden Çok Daha Fazla Olacak''

Haber Ajansı Yayın Grubu

Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen toplantda, idare tekliflerine ait 10, komisyon raporlarna ait 42 ve gündem d 1 olmak üzere toplam 53 madde görüüldü.

“Bu iler nereden baktnza bal”

Komisyonlardan ve birimlerden gelen konularn görüülmesinin ardndan dilek ve temenniler bölümünde ehir merkezinde ve Adnan Menderes Bulvar’ndaki betonlama iddialar ve yeil alanla ilgili yaplan eletirilere cevap veren Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “Bu iler nereden baktnza bal. Daha önce sahilde yeil alanlarn dnda igal edilmi alanlar oran olarak % 14 idi. Bizim hazrlattmz projeye göre kanuna uygun ve % 3’ü geçmeyecek ekilde. lk etapta öyle deerlendirenler olabilir. Ama unu herkes bilsin ki yeil alan eskisinden çok daha fazla olacak. Merak eden bir teknik elemana bunu ölçtürebilir. Bu tür yerlerde koyduunuz heykelin igal ettii alan bile inaat alan sayyorlar. u anda bizim hazrlattmz projede denize doru genileme olduu için öyle görünüyor olabilir” dedi.

“Kasaplar Çars ve Balk Pazar için projemiz hazr”

Kasaplar Çars ve Balk Pazar’nn çekim merkezi haline getirilmesi ve proje yaplmas konusunda sorular yantlayan Bakan Kocamaz, “Kasaplar Çars ve Balk Pazar ile ilgili bizim projemiz hazr ama maalesef bu bölgedeki esnaflar bu iin yaplmasna yönelik bize yaz vermediler. Muvafakat yazs bize gelmedii için biz oraya giremedik. Bugün yazy toplasnlar, biz oraya hemen gireriz. Projemiz hazr” ifadelerini kulland.

“Kaldrm igali Mersin’in ayb”

Çar merkezindeki kaldrm igalleri konusunda konuan ve yaplmas gerekenler hususunda Zabta Dairesi Bakanl’na talimat veren Bakan Kocamaz, “Kaldrm igalleri bizi de rahatsz ediyor. Akdeniz Belediyesi’nin zabtas ile bir araya gelin. Öncelik Akdeniz Belediyesi olmak üzere dier belediyelerle çaln ve bu ii çözelim. Biz göreve ilk geldiimizde ilçe belediyelerinden pazar yeri istedik ama olmad. Yoksa biz bunlarn tamamn pazar yerlerinde toplayacaktk. Ya bize yer gösterin pazar yapalm ya da hali hazrda olan pazarlarn bo olduu günleri bize tahsis edin dedik. Hala bu sözümüzün arkasndayz. Öyle bir yer tahsisi olursa bunu daha da geciktirmeden ylbandan önce de halledebiliriz. Yeter ki bize yer gösterilsin. Biz belediyeyiz. Biz karar aldk m onlar kararlara uyacak. Pazarlarda genelde sebze arlkl sat yaplyor. Kaldrm igali yapanlar tamamen sebze satanlar deil. Onun dnda baka konularda ticaret yapanlar var. Bunu birlikte oturalm konualm. Kaldrm igali Mersin’in ayb” eklinde konutu.

Mersin Büyükehir Belediye Meclisi Kasm ay ikinci birleimi, alnan kararlarn Mersin ve tüm ilçelerine hayrl olmas temennileriyle sona ererken, 27 Kasm’da ilçe belediyelerinin bütçe görümelerinin yaplaca belirtildi.