Başkan Kocamaz: ?Türk?ün Başı Her Zaman Dik Olmuştur?

Başkan Kocamaz: ?Türk?ün Başı Her Zaman Dik Olmuştur?

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Mersin’in kurtuluunun 96. yldönümü etkinlikleri kutlama program kapsamnda ehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri ile yemekte bir araya geldi.

Kongre ve Sergi Saray Çok Amaçl Salon’da düzenlenen yemee Mersin Büyükehir Belediye bakan Burhanettin Kocamaz’n yan sra, Mersin Valisi Ali hsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutan Tuamiral Önder Gürbüz, MHP Genel Bakan Yardmcs ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Baki imek, AK Parti Milletvekilleri Hac Özkan, Ylmaz Tezcan, Ali Cumhur Takn, CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuolu, l Emniyet Müdürü Mehmet ahne, Mersin Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutan SG Kdemli Albay Fatih Erhan, Mersin l Jandarma Komutan Jandarma Kdemli Albay Yusuf Ziyaeddin Cavlak, Mersin Cumhuriyet Basavcs Vekili Ömer Faruk Güngör, Mersin l Müftüsü Dursun Ali Cokun, Mersin l Milli Eitim Müdürü Adem Koca,  Mersin Baro Bakan Ali Er, rektörler ile ehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri katld.

3 Ocak Mersin’in düman igalinden kurtuluunun 96. yldönümünde ehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri ile bir arada olmaktan dolay duyduu mutluluu dile getiren Mersin Valisi Ali hsan Su, “Ecdadmz bize canlarn, kanlarn ortaya koyarak bu vatan emanet ettiler. Bizler de bundan sonra bu emanete sahip çkmaya devam edeceiz. Bizi bölmeye parçalamaya yeltenenlere kar bir ve beraber olduumuzu göstereceiz” diye belirtti. 

“Kentimizde ve ülkemizde hogörü ortam gelimeli”

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz konumasnda Mersin’in kurtuluunun 96. yldönümünün özellikle gençler açsndan çok önemli olduunu belirterek, “Yerel yönetimler bir kentte yaayan insanlarn ihtiyaçlarn gidermeye, mahalli müterek gereksinimlerini yerine getirmeye amade kurululardr. Ama elbette hizmet kutsal, elbette hizmetler yaplr. Özellikle ben ülkemizin çok zor bir dönemden geçtii bu günlerde adeta srtlanlar gibi Çanakkale’de olduu gibi yedi düvelin deiik yönlerden saldrya geçtii bir dönemde birlik ve beraberlie olan ihtiyacmz her eyden daha fazla. Onun için bu bayramlar, bu kutlamalar önemli.  Bizler ehrin ihtiyaçlarn gidermeye çalrken ayn zamanda kentimizde ve ülkemizde hogörü ortamnn gelimesi, insanlarmzn bir ve beraberliinin pekimesi yönünden bu günleri bir frsat olarak deerlendiriyoruz. Geçmile gelecek arasnda köprü oluturmaya çalyoruz” dedi.

“Türk hiçbir zaman basklara boyun ememitir”

Bu vatann kolay kazanlmadn sözlerine ekleyen Bakan Kocamaz, “Bu vatan ceddimizin cansiperane mücadelesi sonucunda tarihin derinliklerinden günümüze kadar hürriyete olan ak sayesinde kazanld. Can verildi, kan verildi dolaysyla onlara ne kadar ükran ver minnet duysak azdr. Yaklak 40 küsur yldr ülkemizde yeniden bir ba ars haline getirilen Güneydou’da verdiimiz ehitler de bunu cabas. Türk’ün ba her zaman dik olmutur, hiçbir zaman basklara boyun ememitir. Hür ve bamsz yaamay kendisine iar edinmitir. Ama Türk’ün ban edirmeye çalanlar da her dönemde olmutur ve bu günde vardr” eklinde konutu.

Özellikle slam Âlemi’nin çok büyük perianlk yaad, birbirine dütüü bir dönemde ülkede birlik ve beraberlii pekitirmenin öneminden bahseden Bakan Kocamaz, “Böyle bir etkinlikte bize omuz verdiiniz için, bizimle beraber olduunuz için hepinize ayr ayr teekkür ediyoruz. Bütün ehit ve gazi yaknlarnn bugün burada bizimle beraber olduklarndan dolay tebrik ediyorum. Allah bir daha kurtulu mücadelesi yaatmasn ama bu kurtulu günlerini coku içerisinde kutlayarak gençlerimizi bilgilendirelim, bilinçlendirelim ve onlara gözümüz arkada kalmadan hür, bamsz, müreffeh ve dünyada sözü edilen bir ülke brakalm diyorum” ifadelerini kulland.