Başkan Kocamaz Projeleri Yerinde İnceledi

Başkan Kocamaz Projeleri Yerinde İnceledi

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz youn çalma temposuna hafta sonu da devam ediyor.

Mersin ve Mersinliler için hayata geçirdii hizmetlere mesai mefhumu gözetmeden devam eden Bakan Kocamaz, 2017 yln geride braktmz günlerde yapm süren hizmetleri hafta sonu yerinde inceledi. Bakan Kocamaz, inceleme gezisinde Engelsiz Mersin Mesleki Eitim Merkezi, Atatürk Park, Yeniehir Bölge Park ve H. Okan Merzeci- Üniversite Caddesi Katl Kavak Projelerini ekiplerle birlikte inceledi.

lk olarak, Büyükehir Belediyesi tarafndan engelli bireylerin eitim, istihdam ve rehabilitasyon konularnda yaad problemleri en az indirmek amac ile hayata geçirilen Türkiye’nin en iyi Engelsiz Mesleki Eitim Merkezi’ni ziyaret eden Bakan Kocamaz, açlna günler kala tesisi yeniden inceledi.

Mesleki eitime ihtiyaç duyan zihinsel, bedensel, iitme, görme ve ortopedik engelli bireylerin faydalanabilecei ve engelli bireyler özelliklerine uygun bir ekilde eitim görmek istedikleri alanda verimli bir eitim alabilecei merkez ksa süre sonra açlacak ve engelli bireylerin ikinci evi olacak.

Bakan Kocamaz, kent estetii çalmalar kapsamnda yenilenen ve 3 Ocak Mersin'in Düman galinden Kurtuluu kutlamalar kapsamnda açl gerçekletirilecek olan 3 Ocak Atatürk Meydan’nda da incelemelerde bulundu. Ksa süre önce Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Toros Dalarna baknz, eer orada bir tek Yörük çadr görürseniz ve o çadrda bir duman tütüyorsa, unu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiç bir güç ve kuvvet asla bizi yenemez” sözüne istinaden yaplan ve Toroslar iaret eden 4 buçuk metrelik Atatürk Heykeli’nin bulunduu park, 3 Ocak’ta açlacak.

3.Katl Kavak Projesi naat Tüm Hzyla Devam Ediyor 

Mersin için dur durak bilmeden çalan Bakan Kocamaz ylba öncesi 2017 yl projelerini gezdi. Yeni yl öncesi vatandalarla da bir araya gelerek skntlarn dinleyen Bakan Kocamaz 2017 yl içerisinde hayata geçirilen ve yapm devam eden projeleri inceleyerek, ekiplerden bilgiler ald. 

Bakan Kocamaz Mersin’e yeni bir soluk getirecek ve Mersinlinin hayatn kolaylatracak büyük projeleri inceleyen Bakan Kocamaz ksa süre önce yapmna balanan ve Mersin’in üçüncü büyük katl kavak projesi olan H. Okan Merzeci-Üniversite Caddesi Katl Kava inasn da gezdi. Trafiin en youn olduu ulam ana arterlerinden birisi olan Üniversite Caddesi’ne yaplan katl kavak projesini inceleyerek ekiplerden bilgi alan Bakan Kocamaz, kavan bitmesi için gece gündüz çalan içilere de kolaylklar diledi. Ulam Master Plan’na göre yaplan ve 19 Mays 2018 tarihinde Mersinli vatandalarn hizmetine açlacak olan katk kavak Mersin’de ulamda dönüümün üçüncü aya olacak.

nceleme gezisi esnasnda güzergâh üzerinde bulunan yerlerde esnaflar da ziyaret eden Bakan Kocamaz, Mersin Amatör Balkçlar Dernei'ni ziyaret ederek vatandalarla sohbet etti. Vatandalarn skntlarn dinleyen Bakan Kocamaz, Mersin’de hayata geçirdikleri projeleri anlatarak, sorular yantlad.

Adnan Menderes Bulvar üzerinde yer alan ve yaklak 3 ay önce çalmalarna balanan içerisinde oyun gruplar, spor alanlar, sentetik buz pisti, yürüyü yolu, emekliler lokali ve 3 adet havuz bulunan, Mersin halkna konforlu, yeili bol ve keyifli vakit geçirebilecekleri bir alan imkân sunan Yeniehir bölge parkn gezen Bakan Kocamaz inceleme turunu Mezitli Sahil Alannda Kentsel Tasarm Projesini gezerek sonlandrd.