Başkan Kocamaz, Öğretmenler Günü?nü Kutladı

Başkan Kocamaz, Öğretmenler Günü?nü Kutladı

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, 24 Kasm Öretmenler Günü dolaysyla yazl bir mesaj yaymlad.

Bakan Kocamaz’n mesaj öyle;

“Çocukluumuzdan gençliimize uzanan süreçte; hayatmzn en önemli safhalarnn ekillenmesinde, karakterimizin inasnda, geleceimizin biçimlenmesinde çok büyük hizmetleri olan saygdeer öretmenlerimizin, 24 Kasm Öretmenler Günü kutlu olsun.

Öretmenlerimiz, vatanmzn her bir köesinde adeta ar gibi çalmakta; karanla kar aydnln, zorbala kar insanln, cehalete kar bilgeliin mücadelesini vermektedir. Onlarn üstlenmi olduu vazife kutsal, ortaya koyduu emek gerçekten de kymet biçilemeyecek kadar deerlidir.

Türkiye’nin ça yakalayabilmesi, huzur ve refaha kavuabilmesi, büyük ve güçlü bir ülke olabilmesi ihtiyaç duyduu nitelikli insan gücünü yetitirebilmesiyle mümkündür. Bunun yolu da üphesiz ki nitelikli bir eitimden geçmektedir.

Çocuklarmz ve gençlerimizi, çamzn gereklerine ve ihtiyaçlarna cevap verebilen; milli ve manevi deerleri benimseyip, özümsemi, ahlak ve vicdan sahibi bireyler olarak yetitirmek hepimiz için hayati bir sorumluluktur.

Bilindii gibi, eitim sistemimizin temel unsuru, yürütücü kuvveti öretmenlerdir. Geleceimizin güvencesi çocuklarmz ve gençlerimizi, 21. Yüzyl’n zorlu mücadele ortamna, Büyük Atatürk’ün ‘Öretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktr’ diyerek öncelikli görev ve sorumluluklarn iaret ettii öretmenlerimiz hazrlayacaktr.

Bu sebeple, öretmenlerimizi merkeze almadan gelitirilecek olan politikalarn, alnacak önlemlerin esasen bir geçerlilii de olmayacaktr.

Öretmenlerimizi sosyal ve ekonomik yönden güçlendirmeyi, onlara huzurlu ve güvenli bir çalma ortam salamay mutlaka yerine getirilmesi gereken milli bir görev olarak görmeliyiz.

Öretmenlerimizin sorunlarna köklü ve kalc çözümler üretilmedikçe eitim-öretim alannda baarl olunamayaca da bir gerçektir.

Bu nedenle, Türk milli eitim sisteminde her türlü personel, idari, teknik ve alt yap donanmlarnn noksansz bir ekilde temin edilmesi, elbette devletin öncelikli görevi olmaldr.

Bu duygu ve düüncelerle, deerli öretmenlerimize eitim dönemlerinde baarlar diliyor; emekli öretmenlerimize de ükranlarmzla birlikte salk ve esenlikler temenni ediyorum.”