Başkan Kocamaz ?Mersin?e Sahip Çıkmaya Kararlıyız?

Başkan Kocamaz ?Mersin?e Sahip Çıkmaya Kararlıyız?

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Atatürk’ün Mersin’e geliinin 95. yl dönümünü yaymlad mesajla kutlad.

Atatürk’ün Mersin ziyaretinin, Mersinlilerin kente olan aidiyet duygusunun temeli olduunu ifade eden Bakan Kocamaz, “Atatürk, 17 Mart 1923 tarihinde Kuva-yi Milliye hareketinin en ateli yaand ehirlerden birisi olan Mersin’e ziyaret gerçekletirmi ve bu tarihten sonra da tam 6 kez Mersin’e gelmitir. Ulu Önder Atatürk’ün Mersin’e geldii ilk günün önemi daha büyüktür. Bu tarihte Millet Bahçesi’nde yapt konumasnda ‘Mersinliler, memleketiniz Türkiye’nin çok mühim bir yerinde bulunuyor ve önemli bir ticaret noktasdr. Mersin’e sahip çknz’ demitir. Biz de Ata’mzn bu sözlerine istinaden Mersin’i gelecee güvenle tamak ve hak ettii yere getirmek için var gücümüzle çalmaya devam ediyoruz” dedi.

Mersin’i hak ettii yere getirmek için hizmet akyla can- gönülden çalmaya her daim devam edeceklerini belirten Bakan Kocamaz, “Atatürk’ün vasiyetini yerine getirmeye ve hayata geçireceimiz projelerle Mersin’e sahip çkmaya kararlyz.  Çünkü O yaad dönemde halknn refah, huzur ve mutlu bir ekilde yaamasn salayacak admlar att. Bizler de Mustafa Kemal Atatürk’ün ylmaz savunucusu ve bekçileri olarak Mersin’i tarihi deerleriyle, doal güzellikleriyle ve turizm potansiyeliyle ‘Dünya Kenti’ yapmak için azim ve kararllkla ilerliyoruz” ifadelerini kulland.

Atatürk’ün ayn gün Tarsus’u da ziyaret ettiini kaydeden Bakan Kocamaz “Atatürk’ün Mersin’i ve Tarsus’u ereflendirdii bu anlaml günde duyulan heyecan halen yüreimizde hissediyor, Büyük Önder’in manevi huzurunda minnet ve saygyla eiliyor, tüm Mersin halknn bu cokulu gününü kutluyor, sevgi ve sayglarm sunuyorum” sözleriyle Atatürk’ün Mersin’e geliinin 95. yl dönümünü kutlad.