Başkan Kocamaz, Kardeş Şehir Hatai'de

Başkan Kocamaz, Kardeş Şehir Hatai'de

Haber Ajansı Yayın Grubu

Hatai Valisi Razim Memmedov’u ziyaretinde Azerbaycan’da olmaktan duyduklar mutluluu dile getiren Bakan Kocamaz, Türkiye ile Azerbaycan kardeliinin bir sonraki nesillere aktarlacann altn çizdi.

“Bu kardelik dünya durdukça devam edecek”

Turan düünceli insanlarn bir arada olmaktan her zaman mutlu olacan belirterek, dostluun baki kalacan ifade eden Bakan Kocamaz, “Azerbaycan-Türkiye dostluu Azerbaycan kurulmadan önce balad. Bundan sonra da tarih var olduu sürece devam edecek. Ben Azerbaycan’a her geldiimde gelimeyi gördükçe mutlu oluyorum.  Her geldiimizde daha ileri noktalara gidiyor. Buda bizi gerçekten mutlu ediyor. Burada kardelerimiz var. Devletlerimiz ayr olsa da kökümüz bir. Bizim bütün gayemiz bugün bizler varz, bizden sonra da çocuklarmz olacak ve yönetimi onlar salayacak. Bizim bu scak ilikilerimiz bizden sonraki nesillere de sirayet edecek. Bu kardelik dünya durdukça devam edecek” dedi.

Azerbaycan gezisi kapsamnda Çocuk Mercanly ziyaret ettiklerini ve orada Ermeni igalinden kurtarlan yerleri bizzat incelediklerini belirten Bakan Kocamaz, “Çocuk Mercanl’da yeni yaplan yaplanmalar gördük. Bu da gelecek açsndan bize umut veriyor. Dileimiz hiçbir Türk toprann düman igalinde olmamas. Aslnda dertlerimiz, kederlerimiz, sevincimiz bir. Tüm dünyann Türk dünyas üzerine oynad oyunlar da biliyoruz. Önemli olan gönüllerimizi birletirip, dayanma içerisine girip bu skntlardan alnmz açk bir ekilde çkmamz. Bu kadar geni Türk corafyasnn tek bir millet olmas teknolojinin bu kadar ilerledii bir dönemde mümkün deil. O zaman bizim bir birlik olmamz ve dünyada önemli bir güç olmamz gerekiyor” eklinde konutu.

“Avrupa Birlii gibi bir Türk birliinin kurulacana yürekten inanyorum”

Azerbaycan ile birlik konusunda geçmiten bu yana mücadele verdiklerini ifade eden Bakan Kocamaz, “Belki biz görmeyiz ama ben gelecekte Avrupa Birlii gibi bir Türk birliinin kurulacana yürekten inanyorum. Onun için bu tür ilikileri gelitirmemiz ve birbirimize her zamankinden daha fazla sahip çkmamz lazm. Hem Aziz Atatürk’ün önderliinde, onun fikirleri etrafnda hem de rahmetli Haydar Aliyev’in fikirleri etrafnda birleebilirsek Türk dünyasnn önü açk olacaktr” diye belirtti.

“Biz kardeiz ve bunu bütün dünya biliyor”

Türkiye’den gelen belediye bakanlarnn ziyaretlerinin kendilerini çok mutlu ettiini belirterek ziyaretlerinden dolay Bakan Kocamaz’a teekkür eden Hatai Valisi Razim Memmedov, “Sizi murada görmekten son derece mutlu olduk. Bizim ilikilerimiz her zaman ilerleyerek devam ediyor. Sizi görmekten her zaman mutlu oluyoruz. Bugün de sevincimiz çok fazla ve sizinle paylayoruz. ki devletin kardelii ebedidir. Biz kardeiz biz dostuz. Bunu tüm dünya kabul ediyor. Kapmz her zaman size açk. Elbette isteriz ki Türk topraklarnn hepsi dümanlardan kurtulsun. nallah bir dahaki geliinizde Karaba alnsn ve oray ziyarete gelin” dedi.

Ziyaret sonunda Hatai Valisi Razim Memmedov ve heyeti Bakan Kocamaz’a günün ansna ilemeli tablo hediye etti.