Başkan Kocamaz, 'İstanbul'un Alınması Dünya Tarihine Ve Medeniyetine Yön Vermiş Bir Hadisedir''

Başkan Kocamaz, 'İstanbul'un Alınması Dünya Tarihine Ve Medeniyetine Yön Vermiş Bir Hadisedir''

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, stanbul’un Fethi’nin 565. yl dolaysyla bir mesaj yaymlad.

Bakan Kocamaz, mesajnda unlar söyledi:

“stanbul…

ki ktay bir yakada buluturan görkemiyle uruna nice krallklarn canhra savat bu ehrin kaderi, âlemlerin sultan Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’in bir Hadis-i erifi ile deiti; “Kostantiniyye elbette fetholunacaktr. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandan, onu fetheden asker ne güzel askerdir.” 

te bu Hadis-i erifi gerçekletirmek ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’in övgüsüne mazhar olmak için yanp tutuan Fatih Sultan Mehmet Han ile birlikte dünyaya, “stanbul” adnda bir tarih yazld.

stanbul’un alnmas sadece bir yerin fethedilmesiyle kazanlm alelade bir zafer olmayp, dünya tarihine ve medeniyetine yön vermi bir hadisedir.

Fethiyle ça açp,  ça kapatan bu güzide ehrin Türk yönetimi altna girmesiyle her inançtan insan bar içinde yaayarak, dünyaya örnek tekil edecek bir toplum modeli olumutur.

Bu topraklar vatanmz yapan kahraman atalarmzdan devraldmz mirasn, omuzlarmza yükledii bu kutsal görev elbette ardr. Ancak bu kutlu vazifeyi yerine getirmek için ihtiyacmz olan cesaret ve ilham anl tarihimizde ve umudumuz olan gençlerimizde fazlasyla mevcuttur.

Hem milli tarihimiz hem de dünya tarihi için bir dönüm noktas olan stanbul’un Fethi’nin mimar, büyük devlet adam Fatih Sultan Mehmet Han ve askerlerini, vatan urunda canlarn feda eden tüm ehitlerimizi sayg ve rahmetle yâd ediyor, stanbul’un Fethi’nin 565. Yl’n kutluyorum. ”