Başkan Kocamaz; ?Hizmet Bizim Gibi Dava Adamlarının İşi?

Başkan Kocamaz; ?Hizmet Bizim Gibi Dava Adamlarının İşi?

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, hizmet üretmek için uzaklar yakn eden ‘Göz Göze Program’nn en son bulumasnda 13 Silifkeli muhtarla canl balant yoluyla bir araya gelerek, muhtarlarn öneri, sorun ve ikâyetlerini dinledi.

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan uygulanmaya balayan ’Göz Göze Program’ ile mahalle muhtarlar, video konferans sistemiyle Bakan Kocamaz ile canl olarak görümeye devam ediyor. Program ile randevu talebinde bulunan mahalle muhtarlar, merkeze gelmelerine gerek kalmadan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz ile görüntülü ve canl olarak görüüp, taleplerini Bakan Kocamaz’a ilk azdan iletme frsat buluyor.

Muhtarlarmz bir nevi Uç Beyi

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz göreve geldikleri günden bu yana bütün bir ekip olarak Mersin’i kucakladklarn belirterek,  hangi ilçede nasl bir hizmet gerekli ise o yönde çaltklarn söyledi.

Mersin’i, krsalyla merkeziyle tarihinde görülmemi hizmetlerle tantrdklarna deinen Bakan Kocamaz, yllarca çözülememi problemleri çözdüklerinin altn çizerek, “Biz Mersin’i topyekûn ayaa kaldrmak ve kt imkânlarla vatandamz memnun etmek için youn bir gayretin içerisine giriyoruz. Muhtarlarmz bizim için çok önemli çünkü onlar aslnda bir nevi uç beyleri. Yerleim birimlerinde vatandalara hizmetlerimizin ulamasnda rol üstleniyorlar.  Muhtarlarmzla uyum içerisinde çalmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Üç yldr yaplan hizmetlerle Mersin bir uçtan bir uca ayaa kaldrld. Ama yllarn ihmalinin 3 ylda tamamen ortadan kaldrlmasna ne bütçemiz, ne zamanmz ne de elemanmz yeter. Ama bir plan ve program çerçevesinde her yere ulamaya çalyoruz. Tabi muhtarlarmz hakl olarak hizmetlerin bir an evvel gelmesini istiyorlar. Muhtarlarmzdan biraz empati rica ederek, sabrl olmalarn istiyoruz” dedi.

Mersin’in Toroslar’n tepesinden Akdeniz’e kadar tarih boyunca önemli medeniyetlere ev sahiplii yapm çok özel bir corafyada olduunu ve bu corafyada yaayan Mersinli hemerilerine hizmet etmekten onur duyduklarn belirten Bakan Kocamaz,  “Bugüne kadar yaplanlar bundan sonra yaplacak olanlarnda bir göstergesi. Elbette eksiklerimiz var. Ama Mersin’in geneline baktmz zaman 3 ylda yaplan hizmetler birçok soruna çözüm oldu ve Mersin 3 yl gibi ksa sürede belli bir noktaya geldi. Ama yetmez. Biz çalmaya, vatandalarmzda bizlere dua etmeye devam edecek ki yeni hizmetlerle, hem bölgelerimiz hem de vatandalarmz bulumu olsun. Bütün muhtarlarmza bugüne kadar bizimle diyalogu sürdürdükleri için teekkür ediyorum. Allah yar ve yardmclar olsun” eklinde konutu.

Muhtarn alt yap ile ilgili isteklerini not alan Bakan Kocamaz, “Biz çevreye duyarl bir yerel yönetimiz. Problemin mutlaka çözülmesini arzu ediyoruz. Göreve geldiimiz günden itibaren 8 tane artma tesisi hayata geçirdik. Hala inaat devam edenler var. Alt yap konusunda Anamur, Bozyaz, Aydnck’ta bu problemleri çözdük. Sorunu çözmeye nüfusu youn olan yerlerden yani sahilden balamak durumundayz. Biraz sabredersek öncelikler gerçekletikten sonra yukarya doru bu tür çalmalar devam edecek. Allah bize ömür verirse, vatandamzda destek verirse bütün yerleim birimlerinde alt yapy çözüp paket artmalar yapmak ve çevre kirliliinin önüne geçmek istiyoruz. Zor bir i ama biz hep zor ilere talip olduk” dedi.

“Biz siyaseti de vatandaa hizmet etmek için yapyoruz”

Söz verdikleri her konuda sonuna kadar mücadele ettiklerini ve bu yüzden dier siyasetçilerden farkl olduklarn ifade eden Bakan Kocamaz,  “Herkes unu iyi bilsin ki bu iin siyaseti olmaz. Biz siyaseti de vatandaa hizmet etmek için yapyoruz ve verdiimiz her sözün arkasndayz Gittiimiz her yerde vatandalarmz hizmetlerden dolay teekkür ediyorlar. Onun için alnmz açk, bamz dik. Allah hepinizden raz olsun. nallah hep birlikte gönülleri ve elleri birletirerek eksik hizmetleri tamamlayacaz. Ülkemiz ate çemberi altnda. O yüzden birlik ve beraberlik içerisinde yaamamz gerekiyor. Bizim ayrntlarda boulmak yerine ülkenin gelecei adna gayret göstermemiz gerekiyor. Bizden sonraki nesillere daha güzel bir Mersin ve daha güzel bir dünya brakalm diyorum. Buradan köylerimize sayglarm ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kulland.

Muhtarlar canl konferans ile bir araya getirerek, böyle bir ans verdikleri için teekkür eden Silifkeli muhtarlar, daha önce alamadklar hizmetleri Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’dan almaktan duyduklar mutluluu dile getirdiler. Program sonunda Tosmurlu Mahalle Muhtar Remzi Kr saz çalarak Bakan Kocamaz için yazd iiri okudu.