Başkan Kocamaz Helikopter Sözünü Tuttu

Başkan Kocamaz Helikopter Sözünü Tuttu

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Mersinli vatandalara verdii helikopter sözünü tuttu ve Mersin’i ilk helikopterine kavuturdu. Salktan, ulama, deniz denetiminden, arama kurtarmaya kadar pek çok alanda kullanlmak üzere alnan helikopterin ilk resmi uçuunu Bakan Kocamaz gerçekletirdi.

Bakan Kocamaz’n Mersinlilere söz verdii tarihten önce almn gerçekletirdii ve MBB 1 ismi verilen helikopter, Türkiye’de Büyükehir Belediyesi envanterine kaytl olarak alnan ilk helikopter olma özelliini tayor.

Helikopter ile ilk resmi uçuunu Tarsus’tan Gülnar’a gerçekletiren Bakan Kocamaz, vatandalara verdii sözü yerine getirmenin kendisine verdii mutluluu ifade ederek, “Mersin gibi büyük bir alana hizmet verirken baz noktalarda zorluk çekiyorduk. Bu kadar geni bir alanda gerek belediye hizmetleri açsndan gerekse bölgemizde yaplan etkinlikler açsndan bu helikopter bizim elimiz ayamz olacak. Allah kimseye göstermesin ama ihtiyaç halinde ambulans, arama kurtarma helikopteri olarak ta hizmet verecek. Biz temenni ediyoruz ki üzücü olaylar olmasn ve biz bu helikopteri kullanmak zorunda kalmayalm. Ben vatandalarmza kazandrdmz bu helikopterin Mersin’e ve vatandalarmza hayrl uurlu olmasn diyorum” dedi.

Çan yakalayan bir belediyecilik anlay ile hizmet veren Mersin Büyükehir Belediyesi, Mersinlilere kazandrd helikopter ile orman yangnlar, doal afetler, su havzalarnn kontrolü, salk, arama kurtarma, ulam, yüksek bina yangnlar, deniz kirlilii denetimi, bata yüksek yaplar, gökdelenler olmak üzere kent içinde trafikte veya baka bir konumda ortaya çkacak sorunlara annda müdahale edebilecek.  

2 pilot ve 6 yolcu kapasiteli helikopter, saatte 250 kilometre hz yapabiliyor. 480 galon yakt kapasiteli helikopter Mersin içerisinde yakt ikmali yapmadan bir uçtan dier uca sefer yapabiliyor.