Başkan Kocamaz Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Başkan Kocamaz Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, 10 Ocak Çalan Gazeteciler Günü dolaysyla Mersin’de görev yapan gazetecilerle akam yemeinde bir araya geldi. Gazetecilik mesleinin zor ve bir o kadar da önemli bir misyon üstlendiine deinen Bakan Kocamaz, “Hepimiz Mersin’i çok daha iyi yerlere getirme gayreti içerisindeyiz” diyerek Mersin ortak paydasnda bulumak için birlik ve beraberlik çarsnda bulundu.

Bakan Kocamaz, “Bu ülke hepimizin”

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, gazeteciler onuruna verilen ve her yl geleneksel olarak düzenlenen 10 Ocak Çalan Gazeteciler Günü Akam Yemei’nde gazeteciler ile bir araya geldi. Birlik ve beraberlik vurgusunun yapld gecede günün anlam ve önemine ilikin bir konuma yapan Bakan Kocamaz, Mersin’de görev yapan basn mensuplarnn 10 Ocak Çalan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak konumasna balad. Gazetecilik mesleinin zor ve bir o kadar da kutsal bir meslek olduunu ifade eden Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “nsanlarn gününü gün ettii, rahatn düündüü, karda kta, scakta kendisine snacak bir yer arad dönemlerde bile gazeteci haber peinde koarak nerede ne yaanyorsa onu tespit edip, vatandala, halkmzla buluturmak amacyla youn bir gayret içerisinde görev yapyor. Tabi ki halkmzn da bilinçlenmesi lazm. Tabi ki ülkemizin, özellikle de gençlerimizin her eyden haberdar olmas lazm ve bilgili, birikimli bir ekilde gelecee yön vermesi gerekiyor. Basn her konuda halk haberdar edebilmek için kouyor, koturuyor. Zaman zaman tepkiler alyor, yanl anlalmalara neden oluyor ve zaman zaman da maalesef çileler çekmek mecburiyetinde kalyor. Bu ülke hepimizin. Bu ülkeyi hep birlikte gelecee tamak durumundayz. Eer bir yerde yanl bir olay varsa onu mutlaka tespit edip, hiç olmazsa bundan sonra olabilecek yanl uygulamalar, yanl olaylar önlemek maksadyla herkesin bilmesi, duymas gerekiyor. Bu konuda sizler gerçekten çok büyük bir özveriyle hareket ediyorsunuz” dedi.

Ulusal basnda yaanan skntlarn çok daha fazlasnn yerel basnda yaandn kaydeden Bakan Kocamaz, “Her eye ramen bu ülke hepimizin, bu kent hepimizin. Ülkemiz bir yerlere gelecekse hep birlikte getireceiz. Kentimiz bir yerlere gelecekse yine hep birlikte getireceiz.” eklinde konutu.

“Mersin üzerine oynanan oyunlar görüyoruz”

Mersin’i hiçbir ayrm yapmadan hep birlikte el ele vererek çok daha iyi yerlere getirmeyi hedeflediklerinin altn çizen Bakan Kocamaz, “Mersin’i sizlerle beraber çok daha iyi yerlere getirme gayreti içerisindeyiz. Ama bunun yannda Mersinimiz üzerine oynanmaya çallan oyunlar da hepimiz açk seçik gözlemliyoruz. Bildiiniz gibi insanlarn tepki gösterdii ya da gösterebilecei hangi yatrm varsa bunlar Mersin’e yaplmak isteniyor. Bunlar tek tek saymak istemiyorum ama yaadmz olaylar gerçekten Mersinimizin geleceiyle ilgili düüncelerimizi maalesef sekteye uratacak ekilde karmza çkyor. Gazeteci halk bilgilendirecek, bildiini objektif bir ekilde halka yanstacak. Elbette herkesin bir siyasi düüncesi vardr. Biz herkesin siyasi düüncesine sayg duyuyoruz. Her zaman söylediimiz gibi Türkiye’de mevcut ne varsa bu kentte hepsi var. O yüzden Mersin’in geleceini etkileyecek her türlü olumsuzluu, hep birlikte artya çevirmek için bir gayret içerisinde olmamz gerekiyor” diye belirtti.

“Biz yatrma kar deiliz”

Son günlerde Mersin’in gündemini igal eden balk çiftlikleri konusunda yaananlar anlatan Bakan Kocamaz “Biz yatrma kar deiliz. Memleketimize yatrm yaplsn, ekonomiye, istihdama katks olsun ama bu tür çevre ile ilgili skntlar yaratacak tesislerin mutlaka açk denizlere yaplmasn talep ediyoruz. Çünkü Mersin’in kylarnda Karboaz hariç 7 tane turizm bölgesi ilan edilmi bölge var. Biz bir taraftan Mersin’in önünü açmak üzere gerek istihdama, gerekse de ekonomiye katk salamak düüncesiyle bu yatrmlar çekmeye çalrken, dier taraftan bu yatrmlarn burnunun dibine yaklak 600 metre mesafeye getirip bu tesisleri kurmann hiçbir anlam yok. Biz bunlar Sayn Çevre Bakan ile de görütük. Bu ilerin biraz açklara götürülmesi gerektiini söyledik. Zira kyya ne kadar yaknsa bunun sakncas da o kadar artyor. Niye sahile yakn yapmak istiyorlar? Ötelediiniz zaman bunun maliyeti artyor ve ulam zorlayor. Onun için mümkün olduu kadar sahillere yapmak için böyle bir çaba sarf ediliyor. Bu konuda hepinizden destek bekliyoruz. Dediim gibi biz yatrmlara kar deiliz. Ama yatrmlarn gelecekte telafisi mümkün olmayan sonuçlara gitmesinin de önüne hep birlikte geçmemiz gerekiyor” ifadelerini kulland.

“Ortak paydamz Mersin”

nsanlarn doum yerini, anne-babasn, kimliini, kökenini tercih ans olmadn belirterek herkesi Mersin ortak paydasnda bulumaya ve Mersin çerçevesinde kenetlenmeye davet eden Bakan Kocamaz, “Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandayz, hepimiz Mersin’de yayorsak, ekmeimizi Mersin’de kazanyorsak, havasn soluyup, suyunu içiyorsak demek ki burada hogörü ortamn gelitirmemiz, birbirimize tahammül göstermemiz ve bir ortak payda etrafnda birlememiz gerekir. te bu ortak payda Mersin olmal. ayet herkes bir ucundan çekmeye çalrsa, özellikle Suriye’de ve dier bölgelerde yaand gibi kaos ve kargaa ortamna sürüklenmemiz içten bile deil” dedi.

“Zorluklar hep birlikte aacaz”

24 yllk bir tecrübe ile Mersin’e hizmetlerin en iyisini sunmaya ve kentte yaayan bütün insanlarn mutluluunu artrmaya gayret ettiklerini ifade eden Bakan Kocamaz, “Sizlerden de bu konuda destek bekliyoruz. iniz kolay deil, zor. Ama bizim iimiz de çok zor. Hep birlikte bu zorluun altndan kalkacaz. Sizlerin skntlarn biliyoruz. Göreve geldiimiz günden itibaren de mümkün olduu kadar bütün basn kurulularna dolayl da olsa destekler vermeye çalyoruz. Tabi ki herkesi mutlu ve memnun etmek zor. Allah sizlere salkl, mutlu ve baarl bir görev süresi versin. Allah ömrünüzü uzun etsin diyorum. Daha güzel günlerde Mersin’in gelecei adna birlik ve beraberlik içerisinde birlemek, bütünlemek adna sayglarm sevgilerimi sunuyorum” diye konutu.

Bakan Kocamaz, son olarak Büyükehir Belediyesi tarafndan Mersin’e kazandrlan hizmetler hakknda bilgiler vererek, ksa zaman sonra hayata geçirilen projelerin basn mensuplarna tantlmas için bir gezi düzenleneceini söyledi.