Başkan Hazinedar Görevi Devretti!

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “Kardeş Şehir Protokolü” kapsamında uygulan...

Haber Ajansı Yayın Grubu

Beşiktaş Belediyesi, kardeş şehir protokolü ile iş birliği yaptığı Almanya’nın Herne Belediyesi’ni Beşiktaş’ta ağırladı. İki belediye arasında gerçekleştirilen “Belediye Başkanları Değişim Programı” kapsamında Başkan Hazinedar, makam koltuğunu 1 gün süre ile Herne Belediye Başkanı Dr. Frank Dudda’ya devretti. Böylelikle Beşiktaş kent yönetimi bir gün boyunca Herne Belediye Başkanı Dr. Frank Dudda tarafından yürütüldü.

Almanya’nın Herne şehrinden kalabalık bir heyet “Belediye Başkanları Değişim Programı” kapsamında Beşiktaş Belediyesi’ni ziyaret etti. Başkan Hazinedar, mevkidaşı Dr. Frank Dudda ve beraberindeki heyeti Beşiktaş Belediye Binası önünde gerçekleştirilen törenle karşıladı.

"Beşiktaş ile Herne arasında empati köprüsü kurduk"


Saygı duruşu ve milli marşların okunması ardından başkanlar konuşma yaptı. Başkan Hazinedar konuşmasında, "Belediye Başkanları Değişim Programı kapsamında kardeş şehrimiz Herne'nin Belediye Başkanı Dr. Frank Dudda'yı ve beraberindeki heyeti belediyemizde karşıladık. Dünyada ilk kez uygulanan program ile Herne ve Beşiktaş arasında bir empati köprüsü kurmuş bulunuyoruz" dedi.

Tören sonrası başkanlık makamına geçildi. Başkan Hazinedar burada Başkan Dudda'ya şehrin anahtarını teslim ederek görevini devretti. Hazinedar, "Sevgili mevkidaşım Dr. Frank Dudda'ya Beşiktaş Belediye Başkanlığı görevinde başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Beşiktaş İle Herne Arasında Belediye Başkanları Değişim Programı…

Beşiktaş ile Herne arasındaki kardeşlik ilişkilerini geliştirmek ve karşılıklı güven temelinde iş birliği sağlamak üzere gerçekleştirilen “Belediye Başkanları Değişim Programı” ile iki belediye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve empati anlayışıyla ortak projelerin yürütülmesi hedefleniyor. Kardeş şehir protokolü çerçevesinde gerçekleştirilen “Belediye Başkanları Değişim Programı” iki kentin vatandaşları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi açısından da önemli bir adım olacak.

Başkan Dr. Frank Dudda, devir teslim töreni ardından Levent Çarşı'da esnafı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Başkan Dudda ve beraberindeki heyet daha sonra Yapı Kredi Bankası ile gerçekleştirilen toplantıya katılarak Türkiye'deki bankacılık sistemi hakkında bilgi aldı. Ardından Başkan Hazinedar ile bir araya gelen Dudda, MKM'deki "Unutmamak Müzesi"ni ziyaret etti. Akşam saatlerinde ise Başkan Dr. Frank Dudda ve beraberindeki heyet onuruna yemek düzenlendi. Yemeğe, Almanya SPD Milletvekili Michelle Müntefering de katıldı. Gecenin sonunda pasta kesildi ve konuklara Beşiktaş'ı simgeleyen hediyeler takdim edildi.

3 Şubat Cuma günü ise Başkan Dudda, belediye meclis toplantısına katılarak, meclise başkanlık yaptı. Program kapsamında; Başkan Dudda, SPD Milletvekili Michelle Müntefering, Başkan Hazinedar ve Herne heyeti, önce Şehitler Tepesi’ne, ardından da Reina önüne çelenk bırakarak terör saldırılarında hayatını kaybeden vatandaşlarımızı andılar. Heyet daha sonra 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında şehit düşen Batuhan Ergin’in Ortaköy’de yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Başkan Frank Dudda, son olarak Beşiktaş Belediye Binası'nda gerçekleşen ruhsat törenine katıldı. Vatandaşlara çalışma ruhsatlarını teslim eden Dudda, onlara bol kazançlar diledi. İki günlük yoğun programın ardından Herne Belediye Başkanı Dr. Frank Dudda ve beraberindeki heyet, belediye personeliyle vedalaşarak, Almanya'ya dönmek üzere yola çıktı. Başkan Dudda gitmeden önce yaptığı konuşmasında, "İki ülke arasındaki ilişkilere de katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu ziyaretten son derece memnun kaldık. Beşiktaş Belediyesi’ne, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’a ve Beşiktaş halkına misafirperverliklerinden ötürü çok teşekkür ederiz" dedi.