BAŞKAN EDEBALİ, YILDIRIMLILARIN BAYRAMINI KUTLADI

Bayramların birlik, beraberlik duygularının hat safhaya ulaştığı, sevenlerin biraraya geldiği, küskünlerin barıştığı, şefkat dolu günleri en hayırlılarından olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçe sakinlerinin ve tüm İslam…

Haber Ajansı Yayın Grubu

Geride kalan Ramazan Bayramı’nın ardından Kurban Bayramı’na kavuşmuş olmanın mutluluğu içerisinde tüm Müslümanlara sevinç ve huzur dolu bir bayram dilediklerini ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İslam alemi olarak rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı, kaza ve belaların bertaraf olduğu Kurban Bayramı’nı karşılamaya hazırlanıyoruz. Birlik beraberlik duygularının hat safhaya ulaştığı, sevenlerin bir araya geldiği, küskünlerin barıştığı şefkat dolu günlerin en hayırlılarından olan Kurban Bayramı aynı zamanda paylaşmak demektir. Ülke ve millet olarak içeresinden geçtiğimiz bu zor süreçte, Kurban Bayramının bizi birbirimize daha çok kenetleyeceğine,  birlik ve beraberliğimizi daim kılacağına inancımız tamdır” diye konuştu.

DOKTOR VE VETERİNER HİZMETİ

Yıldırım Belediyesi olarak insanların kurban ibadetini sorunsuz bir şekilde ifa etmeleri ve bayramı en güzel şekilde yaşamaları için gereken tüm tedbirleri aldıklarını belirten Başkan Edebali, “İlçemizin 15 farklı yerinde, hem vatandaşlarımız hem satıcılarımız için güvenli ve hijyenik kurban satış yerleri ve kesim bölgeleri oluşturduk. Tüm detayları düşünerek, yol, su ve elektrik altyapıları ile yol düzenlemelerini tamamladık. Buralarda zabıta ekiplerimiz kesintisiz hizmet verecek. Yine ilaçlama ekiplerimiz sürekli ilaçlama yapacak. Ayrıca, Bayram süresi boyunca doktor ve veterinerlerin de bulunduğu 170 kişilik uzman personelimiz vatandaşlarımıza hizmet verecek. İtikadımızın temel ibadetlerinden birisi olmasının yansıra toplumsal dayanışmamızın, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin en önemli yansımalarından birisi olan Kurban Bayramı’nın hemşehrilerimiz başta olmak üzere İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN’DAN SÜRÜCÜLERE UYARI

Öte yandan bayram ziyaretleri için memleketine veya tatile giden vatandaşların trafik kurallarına uyması gerektiğini ifade eden Başkan Edebali, “Hemşehrilerimizin, bayram sevincimize gölge düşürecek acıların yaşanmaması amacıyla trafik kurallarına uyarak aşırı hızdan kaçınmalarını istirham ediyorum” dedi.