BARIŞIN BAŞKENTİNDE KARDEŞLİK BULUŞMASI!

BARIŞIN BAŞKENTİNDE KARDEŞLİK BULUŞMASI!

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın davetlisi olarak Mudanya’ya gelen, Mudanya Belediyesi’nin kardeş şehirleri  Yunanistan’ın Halkidiki Mudania Nea Propondida Kenti Belediye Başkanı Manolis Karas, Fransa’nın Romorantin Kenti Senatör Belediye Başkanı Jeanny Lorgeoux ve beraberindeki heyet Mudanya’da buluştu.

 

Mudanya Belediyesi’nin kardeş şehirleri olan Yunanistan’ın Halkidiki Mudania Nea Propondida Kenti Belediye Başkanı Manolis Karas, Nea Propondida Kenti Belediye Başkan Yardımcıları Fotis Cirudas ve Gianim Karapantazis ile Fransa’nın Romorantin Kenti Senatör Belediye Başkanı Jeanny Lorgeoux, Romorantin Kenti Kültürden Sanattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Helene Ledean, Bursa Metropoliti Prof.Dr. Elpidophoros Lambriniadis, Halkidiki Mudania Nea Propondida Kenti ve Fransa’nın Romorantin Kenti’nden çok sayıda davetli heyet, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın davetlisi olarak Mudanya’ya geldi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, kardeş şehir heyetini makamında ağırladı. Başkan Hayri Türkyılmaz, iki ülke kardeş şehir belediye başkanlarına Mudanya’yı simgeleyen çeşitli hediyelerin yarı sıra, Girit danteli hediye etti.  Konuk kardeş şehir belediye başkanları da, Başkan Hayri Türkyılmaz’a çeşitli hediyeler verdi. Barış, kardeşlik ve dostluk mesajlarının verildiği kardeş şehirler buluşmasında Başkan Hayri Türkyılmaz, konuk heyeti “Barışın ve kardeşliğin başkenti Mudanya’ya hoş geldiniz” diyerek karşıladı.

“BARIŞIN VE KARDEŞLİĞİN BAŞKENTİNE HOŞGELDİNİZ”

 Kardeş şehir belediye başkanlarını makamında ağırlayan Başkan Hayri Türkyılmaz, belediye başkanlığı görevine geldiğinde en önem verdikleri şeyin Mudanya’yı kültürle buluşturmak, barışın ve kardeşliğin başkenti yapmak olduğunu vurguladı. Başkan Türkyılmaz, “Dünyada barışın başkenti olmayı hak eden birkaç kentten birisi de Mudanya’dır. Kardeş şehirlerimizle bir araya gelerek, barış ve kardeşliği tüm dünyaya haykıracağız. Kardeş şehir belediyelerin çok değerli başkanlarını ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bursa’da Mudanya, Yunanistan’da da Nea Mudania yani Türkçe söyleyişiyle Yeni Mudanya  kardeş şehir heyetimizle, Fransa’nın Fransa’nın Romorantin Kenti ve diğer tüm kardeş şehirlerimizle daha sık bir araya geleceğiz. Çünkü Mudanyamız, barışın ve kardeşliğin başkentidir. Bunu tüm dünyaya haykıracağız” diye konuştu. Başkan Türkyılmaz, “Barışın ve kardeşliğin başkenti Mudanya’da, kültürlerin ve kardeşlerin buluşmasının yanı sıra, Cem evleriyle, Camileriyle ve Kiliseleriyle de dinlerin kardeşliğini de yaşatmış olacağız. Mudanyamız, geçmişi ile çok zengin bir ilçe. Mudanyamızda, çok çeşitli kültürlerin anıt eserleri var. Belediye olarak, kilise ve diğer tüm yapıları restore ederek, Mudanya’da dinlerin kardeşliğini de yaşatacağız” dedi.    

 

MÜTAREKE VE TİRİLYE ZİYARETLERİ

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Eşi Gülbahar Türyılmaz, Fransa ve Yunanistan heyetiyle birlikte, Mudanya’nın tarihi ve kültürel yerlerini gezdi. Heyetin Mudanya gezisine, Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay ve Eşi Mürüvvet Ay, meclis üyeleri de eşlik etti. Konuk heyet önce Mudanya Mütareke Evi Müzesi’ni ziyaret etti. Daha sonra Tirilye ve Kumyaka’ya giden heyet, burada da tarihi, kültürel ve turistik yerleri gezdi.

KONUK HEYETTEN BAŞKAN TÜRKYILMAZ’A TEŞEKKÜR

Yunanistan’ın Halkidiki Mudania Nea Propondida Kenti Belediye Başkanı Manolis Karas, Nea Propondida Kenti Belediye Başkan Yardımcıları Fotis Cirudas ve Gianim Karapantazis ile Fransa’nın Romorantin Kenti Senatör Belediye Başkanı Jeanny Lorgeoux, Romorantin Kenti Kültürden Sanattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Helene Ledean, Bursa Metropoliti Prof.Dr. Elpidophoros Lambriniadis, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Eşi Gülbahar Türkyılmaz’ın misafirperverliklerinden büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Yunanistan’ın Nea Propondida Kenti Belediye Başkanı Manolis Karas, Nea Propondida adı ile belediyelerinin birçok köy ve kasabanın birleşiminden kurulduğunu belirterek, “Biz de sizin gibi mayıs 2014’te kurulduk ve belediye başkanı seçildik. Her iki belediye başkanı olarak, karşılıklı kardeşlik ilişkilerimizin geliştirilmesi amacıyla, sık sık birbirimizi ziyaret edeceğiz. Başkan Hayri Türkyılmaz’ı 22-26 Mayıs’ta yapılacak olan festivale davet ediyorum. Nea Propondida Türçe’de ‘Marmaradenizi’ anlamına geliyor. Belediyemize bu ismin verilmesindeki en önemli etken, bizim bölgemizde çok sayıda mübadil var. Bu açıdan da iki kent arasındaki kardeşlik ilişkilerinin daha da geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. Konuk heyete, daha sonda Mudanya Belediyesi  ve Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya Temsilciliği tarafından, Vakıf önünde düzenlenen Girit yemekleri ve tatlıları ikram edildi. Buradaki etkinliğe CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya Temsilcisi Cumhur Aksan, konuk kardeş şehir heyeti ve çok sayıda Mudanyalı büyük ilgi gösterdi. Adeta festival havasında geçen yemek organizasyonunda Yunanistan ve Fransa heyeti, çiftetelli ve sirtaki oynayarak, kardeş şehirler buluşmasında, kardeşlik mesajları verdiler.