BAĞBOZUMU’NDA BARIŞ MESAJLARI VERİLDİ

BAĞBOZUMU’NDA BARIŞ MESAJLARI VERİLDİ

Haber Ajansı Yayın Grubu

 

Mudanya Belediyesi’nin bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiği “Çağrışan Bağbozumu” şenliği barış ve kardeşlik mesajları içerisinde gerçekleşti. Suzan Kardeş konseri ile son bulan şenlikte Türkyılmaz, temsili olarak bağbozumunu gerçekleştirdi.

Mudanya Belediyesi’nin bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiği “Çağrışan Bağbozumu” şenliği coşku içerisinde gerçekleşti. Mahalle meydanında gerçekleşen etkinliklere CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun yanı sıra CHP eski Milletvekili Turhan Tayan, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şenliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Çağrışan Mahalle Muhtarı Ahmet Gün, emeği geçenlere teşekkür ederken, bu senede köylü olarak sıkıntılı günler geçirdiklerini söyledi. Kuracakları kooperatifle birlikte üzüm işleme tesisini hayata geçirmek istediklerini belirten Gün, belediye başkanımız bizim destekçimiz olacaktır. Kendisine şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.
“HER ALANDA BARIŞI VE KARDEŞLİĞİ SAĞLIYORUZ”
Konuşmasında barışa ve kardeşliğe vurgu yapan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bu güzelim kentin değerlerini artık kimse kendi çıkarları için kullanmayacak. Her alanda barışı ve kardeşliği sağlıyoruz. Bu belediyecilik anlayışı Türkiye’de örnek oldu” dedi. Göreve geldikleri günden beri barış ve kardeşlik duygusunu yaşattıklarını vurgulayan Türkyılmaz, “Şimdi bütün Türkiye bizim dediğimiz gibi barışın ve kardeşliğin önemini bir kez daha anladı” dedi.
“ANITKABİR’DE 14 BİN KİŞİYLE TÜRK BAYRAĞI YAPILACAK”
Mudanya’nın yükselen barış seslerinin tüm Dünya’da hakim olması için tüm çabayı göstereceklerini sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “29 Ekim’de ise Cumhuriyet’in kurulduğu yer Mudanya’dan, Cumhuriyet’in yönetildiği yer Çankaya’ya yürüyüş gerçekleştireceğiz” dedi. İzin alındığı takdirde Anıtkabir’de 14 bin kişiyle Dünya’nın en büyük Türk Bayrağı’nı oluşturacaklarına vurgu yapan Türkyılmaz, Cumhuriyet Bayramı’nın en kalabalık şekilde kutlanacağını söyledi. 
YARIŞMALAR VE ETKİNLİKLER NEŞE İÇİNDE GEÇTİ
Konuşmaların ardından gerçekleşen Tarihi Mudanya Bandosunun konseri izleyenlerin beğenisini kazanırken, Mudanya Belediyesi Güzelyalı Halk Dansları ekibi Mudanya Güneşi ve Mudanya Belediyesi Masterler Grubu gösterileri büyük alkış aldı. Düzenlenen “Yaprak sarma” ve “En Kaliteli Üzüm” yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Yaprak sarma yarışmasında Gülay Doğan birinci olurken, en kaliteli üzüm yarışmasında jürinin oyları ile Adem Ede birinciliği elde etti.
SUZAN KARDEŞ MEST ETTİ
Mudanya Belediye Bandosu eşliğinde düzenlenen kortej yürüyüşü ve gerçekleşen bağbozumu sonrasında, Balkan müziğinin usta sesi Suzan Kardeş sahne aldı. Hareketli şarkılarını izleyenler ile paylaşan Kardeş, sempatik tavırları ile de hayranlarının gönlünde bir kez daha taht kurdu. Yaklaşık iki saat süren konser sonunda Suzan Kardeş’e teşekkür çiçeğini veren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Suzan Kardeş ile birlikte 10. Yıl Marşı’nı söyleyerek etkinliği sonlandırdı.