ATIK PİL YARIŞMASI BİRİNCİ “TED” ÖĞRENCİLERİ OLDU

ATIK PİL YARIŞMASI BİRİNCİ “TED” ÖĞRENCİLERİ OLDU

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mudanya Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliği ile ilçedeki okullarda başlatılan Atık Pil Toplama Yarışması sona erdi. Yarışma sonunda 137.8 kg atık pil toplayan TED Bursa Koleji birinci oldu.

Atık pilleri kaynağından ayrı toplayarak çevreye zarar vermeden bertaraf etmek ve öğrencilere çevre bilincini aşılamak için Mudanya Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliği ile düzenlenen atık pil toplama yarışması noktalandı. En çok atık pil toplayan TED Koleji öğrencileri düzenlenen tören ile ödüllerine kavuştu. 137.8 kg atık pil toplayarak birinci olan TED Koleji öğrencileri ödülünü Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Altıntaş’ın elinden aldı. Mudanya Belediyesi Çevre Mühendisi Emin Öner, İlk ve Orta Okul Müdürü Necati Çakır, Lise Müdürü Ebru Bekil ile İlk ve Orta Okul Müdür Yardımcısı Ayşe Çobanoğlu’nun da hazır bulunduğu ödül töreninde konuşan Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Altıntaş, yarışmaya katılarak çevreye olan duyarlılığını gösteren tüm öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür etti.
“YETİŞKİNLERE ÖRNEK OLMASINI DİLYİORUM”
Düzenlenen yarışmanın öğrencilerin bilinçlenmesine büyük katkı sağladığını ifade eden Altıntaş, “Sizlerde elde ettiğiniz bu başarı ile çevreye ve doğaya olan duyarlılığınızı gösterdiniz” dedi. Atık pillerin doğaya zararını önlemek ve atık pilleri geri kazanmak için düzenlenen yarışmada emeği geçenlere de teşekkür eden Altıntaş, “Öğrencilerimizin çevreye olan bu hassasiyetleri ve duyarlılığının biz yetişkinlere de örnek olmasını temenni ediyorum. Mudanya Belediyesi olarak bu anlamda göstereceğiniz her projede sizlere destek vermek için hazırız. Hepinize başarılar diliyorum. Mutlu ve umutlu olun” dedi. Konuşmaların ardından Altıntaş, öğrencilere hediyelerini verdi. Mudanya ilçe sınırları içerisinde düzenlenen yarışmada toplam 355 kg atıl pil toplanarak TAP’a teslim edildi.