Atatürk'ün Sevdiği Şarkıların Notaları Mersin'den Yükseldi

Atatürk'ün Sevdiği Şarkıların Notaları Mersin'den Yükseldi

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediyesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 79. ölüm yldönümü münasebetiyle ‘Atatürk’ün Sevdii arklar’ etkinlii düzenledi.

Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen ve halkn youn ilgi gösterdii programa Vali Yardmcs Süleyman Deniz, Mersin Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Hikmet Koç, Mersin Büyükehir Belediyesi Genel Sekteri Devran Kutlugün, KKTC Ba Konsolosu Ayen Volkan nanrolu, Ça Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, MHP Akdeniz lçe Bakan Erdoan Alkaya, MHP Yeniehir lçe Bakan Umut Topal, MHP Mersin Kadn Kollar Bakan Dilek Uslu Var, meclis üyeleri,  oda ve dernek bakanlar, sivil toplum kurulularnn temsilcileri ve çok sayda vatanda katld.

Büyükehir Belediyesi tarafndan aramzdan ayrlnn 79. yldönümünde düzenlenen program ‘Son Balo’ adl sinevizyon gösterimi ile balad. Gösterim esnasnda gözyalarna hâkim olamayan vatandalar duygu dolu anlar yaad.

Tklm tklm dolan salonda vatandalarn bazlar program ayakta izlerken, atalarna olan özlemlerini ve sayglarn adeta arklarla haykran vatandalar, Efe Türküsü, Bugün Bize Ho Geldiniz Erenler, Bülbülüm Altn Kafeste, zmir’in Kavaklar, Deirmene Un Yolladm, ahane Gözler ahane, Yank Ömer ve daha birçok arkya alklarla elik etti.

Mersin Büyükehir Belediyesi Konservatuvar ve koro sanatçlar tarafndan seslendirilen birbirinden esiz arklar dinleyenleri adeta mest etti.

Selanik Türküsü, Atabar, Sendeki Kalar ve daha birçok arknn seslendirildii programda Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdii halk oyunlarndan olan zeybek gösterisi ise vatandalar tarafndan coku ile dakikalarca alkland.

Gecenin sonunda Mersin Büyükehir Belediyesi Konservatuar eflerine Mersin Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Hikmet Koç ve Vali Yardmcs Süleyman Deniz tarafndan çiçek takdim edildi.