ATATÜRK SİLUETLİ BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK ORMANI’NIN İLK FİDANLARI DİKİLDİ

ATATÜRK SİLUETLİ BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK ORMANI’NIN İLK FİDANLARI DİKİLDİ

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mudanya Belediyesi ile Osmangazi Yörük Türkmen Dernekleri işbirliğiyle düzenlenen “8. Geleneksel Mudanya Mirzaoba Yörük Türkmen Şenliği” Mirzaoba Mahallesi’nde gerçekleşirken, ağaçlarla Atatürk Silueti’nin yapılacağı Barış ve Özgürlük Ormanı’nın temeli atılarak, ormanın ilk fidanları dikildi.

 

Mudanya Belediyesi ile Osmangazi Yörük Türkmen Dernekleri işbirliğiyle düzenlenen “8. Geleneksel Mudanya Mirzaoba Yörük Türkmen Şenliği” büyük ilgi gördü. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve protokol üyelerinin katılımıyla, ağaçlarla Atatürk Silueti’nin yapılacağı Barış ve Özgürlük Ormanı’nın temeli atılarak, ilk fidanlar dikildi. Mirzaoba Mahalle Meydanı’nda gerçekleştirilen şenlik, mevlit okunmasıyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden şenlikte, İstiklal Marşı’nın okunduğu sırada, Mirzaoba yamaçlarında Mudanya Arama Kurtarma (MAK) ekipleri tarafından açılan Türk Bayrağı, şenliğe katılımcılar tarafından büyük alkış topladı. Şenlikte Mudanya Belediyesi Güzelyalı Halk Dansları Topluluğu Masterler Grubu folklor gösterileri, Mudanya Belediyesi Güzelyalı Halk Dansları Topluluğu’nun gösterileri, yerel sanatçıların konserleri ile devam etti. Şenlikte konuşan  Osmangazi Yörük Türkmen Dernekleri Başkanı Dinçer Akyel, “Osmanlı tarihini kuruluşundan bu güne kadar, Osmanlı kültürünü, tarihini ve oyunlarını, gelenek ve göreneklerini yaşatmaya çalışıyoruz. Bu kültürümüz Orta Asya ve Doğu Türkistan’dan dünyaya yayılan bir kültürümüz var. Bu gün bu kültürümüzü burada hep birlikte yaşıyoruz. Bundan sonrada yaşatmaya devam edeceğiz. Bu güzel günümüzü hep birlikte kutluyor ve yaşıyoruz” dedi.

 

“MUDANYAMIZIN DEĞERLERİNİ, TÜRKİYE VE DÜNYAYA DUYURACAĞIZ”

Şenlikte konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, göreve geldiği günden bu güne Mudanya’nın değerlerini tüm Türkiye ve dünyaya duyurmaya söz verdiğini belirterek, “Göreve geldiğimizde söylemiştik. Mudanyamızın değerlerini, Türkiye ve dünyaya duyurmak bizim görevimiz dedik. Onun için 30 Mart’tan bu güne çalışıyoruz ve bu çalışmalarımız daha da artarak devam edecektir. 30 Mart’ta doğan güneş, barış ve kardeşlik güneşi, sevgi ve saygı güneşi, mutluluk güneşi ve en önemlisi tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti güneşidir. Geçtiğimiz günlerde Fransa’ya gittim, orada bir ilki gerçekleştirdik.  İstiklal Marşımızı duygulanarak ve ağlayarak okuduk, Şanlı Türk Bayrağımızı ağlayarak göndere çektik. Bayrağımız Avrupa semalarında dalgalanıyor ve dalgalanmaya da devam edecektir” diye konuştu.

 

“BUGÜN ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJENİN TEMELİNİ ATIYORUZ”

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mirzaoba Mahallesi’nde ağaçlarla Atatürk Silueti’nin yapılacağı Barış ve Özgürlük Ormanı’nın temelini atarak, ormanın ilk fidanlarını diktiklerini ifade etti. Barış ve Özgürlük Ormanı Projesi’nin Türkiye ve dünyada bir ilk olduğunu müjdeleyen Başkan Türkyılmaz, ““Mirzaoba Mahallemizde, Yörük Türkmen şenliğini kutlarken, Türkiye ve dünyada ilk olacak bir projenin de temelini atıyoruz. 180 dönüm alan üzerinde Atatürk’ümüzün siluetini ağaçlarla yapacağız. Herkes bir ağaç dikecek ve 8 bin-10 bin fitten Atatürk’ümüzün silueti görünecek. Gözlerine denk gelen yere  masmavi havuzlar yapacağız, ışıklandıracağız. O masmavi gözler, Mudanya var oldukça, dünya var oldukça çakmak çakmak çakacak. Bu proje Türkiye’de ve dünyada tek. Proje kapsamında, spor alanları, sosyal donatı alanları, koşu ve yürüyüş yolları, kadınlarımızın el emeklerini sergileyecekleri, köylülerimizin doğal ürünlerini satabilecekleri stantlar ve daha birçok çalışma gerçekleştirilecek. Demiştik ki, Mudanyamız sanayi kenti olamaz, Mudanyamız eğitim ve turizm kenti olmalı. Üreticisini köylüsünü desteklemeli, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal’in de dediği gibi, köylümüz yeniden milletin efendisi olmalı. 30 Mart’tan bu güne tam 14 ay geçti. Mudanya’da 30 yılda yapılmayanı 14 ayda yaptık.  Herkes bunu projelerimizle görerek ve takdir ederek yaşıyor ve biliyor.  Haramiler, kaçacak delik arıyor, her türlü karalamayı yapmak için ellerinden geleni yapıyorlar ama, güneş balçıkla sıvanmaz. Temiz dürüst ve ahlaklı belediyecilik nasıl yapılır bunu herkese gösteriyoruz. Ben ve ekip arkadaşlarım, Mudanyalı hemşerilerimizin çıkarları için, Mudanyamız için çalışıyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Eşi Gülbahar Türkyılmaz, Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay ve Eşi Mürvet Ay, Belediye Meclis üyeleri, protokol üyeleri ve vatandaşlar, yürüyerek Barış ve Özgürlük Ormanı’nın ilk fidanlarını dikti.