ATAMIZI SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

ATAMIZI SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

Haber Ajansı Yayın Grubu

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya’da özel bir konserle anılacak. Başkan Hayri Türkyılmaz, tüm Bursalıları 10 Kasım günü, Ulu Önder Atatürk’ün emanet bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti’nin mühürlerinden biri olan Mütareke kentine, Mudanya’ya davet etti.

Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya Belediyesi, 79 yıl önce ebediyete uğurladığımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü 10 Kasım’da özel bir konserle anacak. Atatürk’ü Anma Gecesi, Haluk Çetin'in müzikleri, Akif Oktay'ın şiirleri ve Berhan Şimşek'in sohbeti ile 10 Kasım Cuma saat 20.00’de Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde yapılacak. Atatürk’ü Anma özel etkinliğinde Atatürk’ün sevdiği şarkılar da seslendirilecek. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, tüm Bursalıları 10 Kasım günü, Ulu Önder Atatürk’ün emanet bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti’nin mühürlerinden biri olan Mütareke kentine, Mudanya’ya davet etti.
79 YILDIR DİNMEYEN ÖZLEM
Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı anlaşmanın Mudanya’da imzalandığını hatırlatan Başkan Türkyılmaz, “O kahramanlıklar Mudanya Mütarekesi’yle mühür altına alındı. 1923’te de bütün dünyaya karşı laik, demokratik ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanı yapılmış ve bir mühür daha vurulmuştu. Bizler de, barış için verilen çabanın ne kadar önemli olduğunu bilerek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Atatürk; bizler için özgürlük, dünya barışı, birlik ve beraberlik, aydınlık, çağdaşlık demektir. Ulu Önder Atatürk, laik ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş, onu bizlere emanet etmiştir. Atamızın emanetine ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağız” dedi.