Artı Bir Fark Paraşüt Yapmalarına Engel Olmadı

Artı Bir Fark Paraşüt Yapmalarına Engel Olmadı

Haber Ajansı Yayın Grubu

Down Sendromlu Bireyler Paraüt Yapt

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan 21 Mart Down Sendromu Farkndalk Günü dolaysyla yamaç paraütü ve uçurtma etkinlii düzenlendi. Etkinlie çok sayda down sendromlu genç ve ailesi katld.

Emirler Mahallesi Gelincik Tepesi’nde düzenlenen etkinlikte yamaç paraütü ini alannda toplanan down sendromlu birçok genç, ilk kez yamaç paraütü yapma deneyimi yaad.

Down sendromlular kendilerini mavi göklere brakt

Kendilerini yamaç paraütü eitmenleri eliinde mavi göklere brakan down sendromlu çocuklar, yamaç paraütü ve uçurtma etkinlii sayesinde elenceli dakikalar yaad.

Down sendromlu çocuklarn korkularn amas ve sosyalleebilmesi için düzenlenen etkinlie yaklak 275 down sendromlu birey ve aileleri katlrken, etkinlikte yamaç paraütü yapan down sendromlu çocuklarn mutluluu ve heyecan yüzlerinden okundu.

lk kez uçu deneyimi yaayan çocuklardan bazlar korkarken, bazlar ayn heyecan tekrar yaamak için sraya girdi. Yamaç paraütü etkinliinin ardndan düzenlenen uçurtma öleniyle de down sendromlu çocuklar, aileleri birlikte keyifli dakikalar yaad. Krmz beyaz uçurtmalarn gökyüzü ile buluturan down sendromlu çocuklar unutulmaz bir gün yaarken, aileler de düzenlenen etkinlikten oldukça memnun olduklarn dile getirdi.

Yamaç Paraütü Pilotu Halil Üstün, “Bugün Mersin Büyükehir Belediyemiz ile birlikte down sendromlu gençlerimizi gökyüzü ile buluturuyoruz. Onlar uçurarak, sevinçlerine katk salamaya çalyoruz. Çocuklar uçmaya balamadan önce haliyle korkuyorlar. Biraz heyecanlar var ve hatta en son kalk annda vazgeçmek isteyenler bile olabiliyor. Ama uçtuktan sonra yere indikleri zaman ki duygular bambaka. Tekrar uçmak istiyorlar, çok heyecanllar, çok seviyorlar uçmay. Biz de elimizden geldiince onlarn bu sevincine katk salamaya çalyoruz” dedi.

lk kez yamaç paraütü yapma heyecann tadan down sendromlu birey Hüseyin Toprak, “Az önce yamaç paraütü ile uçtum. Çok heyecanlandm. Bir daha uçmak isterim” eklinde konutu.

Yamaç paraütü yapaca için çok heyecanl olduunu dile getiren Abdurrahman Bada, “Daha önce hiç yamaç paraütü ile uçmamtm. Çok mutluyum u anda. Uçarken de selfie yapacam” eklinde konutu.

Artk her yl yamaç paraütü yapmak istediini belirte Baak Okatan da, “imdi yamaç paraütü ile uçacam ve çok mutluyum. Bir daha uçmak istiyorum, her sene uçacam” diye belirtti.