Arslanköy'ün Kurtuluş Etkinlikleri, Erdemli'den Başladı

Arslanköy'ün Kurtuluş Etkinlikleri, Erdemli'den Başladı

Haber Ajansı Yayın Grubu

Kurtulu Sava’nda düman igali altndaki Mersin’de Kuvayi Milliye’nin balad yer olarak tarihe adn altn harflerle yazdran Arslanköy’ün düman igalinden kurtuluunun 98’inci yl dönümü dolaysyla Erdemli lçesi’ne bal Güzeloluk ve Sorgun Mahalleleri’nde bir kutlama program yapld.

Mersin Büyükehir Belediyesi, Erdemli Belediyesi ve Erdemli Kaymakaml tarafndan Kuvayi Milliye ateinin yakld Güzeloluk ve Sorgun Mahalleri’nde bu yl ilk defa 1 Mart Arslanköy’ün kurtuluu ile ilgili bir program gerçekletirildi.

Coku içerisinde gerçekletirilen kutlama programna, Erdemli Kaymakam Avni Kula, Erdemli Belediye Bakan Mükerrem Tollu, Jandarma Komutan Vekili Yüzba Sava Cingöz, Garnizon Komutan Personel Yüzba Bilgin Gökhan, Mersin Büyükehir Belediyesi Meclis üyesi Veli ahman, Mersin Büyükehir Belediyesi ube Müdürleri, gaziler, muhtarlar ve çok sayda vatanda katld.

lk olarak Güzeloluk Mahallesi’nde toplanan vatandalar, Erdemli Kaymakam Avni Kula, Erdemli Belediye Bakan Mükerrem Tollu’nun konumalarn dinlerken, Ahmet Refik Erdem de Arslanköy savunmasnn tarihi seyri hakknda halk bilgilendirdi.

Konumalarn ardndan protokol üyeleri ile birlikte Güzeloluk Kuvayi Milliyecilerine ve Güzeloluk Muhtarna sancak teslimi yapld ve Güzeloluk Kuvayi Milliye Grubu ile birlikte, Sorgun’a temsili bir yürüyü gerçekletirildi.

Daha sonra otobüslerle Sorgun’a geçen Güzeloluklular, mahalle giriinde büyük bir kalabalk ve coku ile karlandlar. Köy giriinde Sorgun Mahalle Muhtar Hüseyin Yldz’a sancan teslim edilmesinin ardndan hep birlikte davullar ve zurnalarla tören alanna geçildi. Sorgun’daki tören alannda protokol konumalarnn ardndan 2 küçük çocuun Bayrak ve Mustafa Kemal isimli iirleri okumas vatandalar duygulandrd.

Milli Mücadele Dönemi köy meydannda…

Mersin Büyükehir Belediyesi Tiyatro Topluluu tarafndan da köy meydannda mini bir tiyatro gösterisi yapld. Milli mücadele öncesi hazrlk döneminin temsili canlandrlmas vatandalardan büyük alk toplad.

Tiyatroda, Güzeloluk ve Sorgun halknn, Fransz ve Yunan askerlerine nasl geçit vermedikleri, kadn-erkek hep birlikte nasl vatan savunmas yaptklar canlandrld. O dönemde yaanan olaylar köy meydannda temsili olarak sahnelenirken, Güzeloluk ve Sorgun halknn vatan hep birlikte nasl müdafaa ettii bir kez daha hatralarda canlanm oldu.

Tören sonunda, Güzeloluk ve Sorgun’da bu yl ilk defa gerçekletirilen kutlamalarn sonraki yllarda da devam edeceinin ve geleneksel hale getirileceinin vurgusu yapld. Ayrca Afrin’de canla bala mücadele eden Mehmetçiklere de selam gönderildi.