ARNAVUTKÖY BALIKÇI BARINAĞI'NDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

ARNAVUTKÖY BALIKÇI BARINAĞI'NDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Haber Ajansı Yayın Grubu

ARNAVUTKÖY BALIKÇI BARINAĞI’NDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR  

Mudanya’nın Arnavutköy mevkiinde bulunan belediyeye ait balıkçı barınağında başlayan yenileme ve güçlendirme çalışmaları devam ediyor.  Mudanya Belediyesi tarafından yapılan incelemelerde tespit edilen çökmeler ve zayıf olan beton zemininin daha sağlıklı hale getirilmesi için sürdürülen çalışmalarda sona gelindi.  Mudanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Arnavutköy mevkiindeki Balıkçı Barınağı’nda meydana gelen zemin betonlarındaki derin çatlak ve çökmeler onarılıyor.

BALIKÇI BARINAĞI MARMARA BÖLGESİNİN EN GÜZEL LİMANI OLACAK 
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Hava şartlarının uygun olması ile birlikte 40 gün içinde tamamlanması planlanan balıkçı barınağının denize açık olan dış mendireğinde de düzenleme çalışmaları devam ediyor. Aşırı dev dalgaların bundan sonra mendireğe zarar vermemesi için önlemlerimizi alıyoruz” dedi.  Denize açık mendireğin destekleme çalışmalarının da devam ettiğini ifade eden Türkyılmaz, “Kayaların yerleştirilmesinin ardından  mendireğin önüne beton perde duvarın örülmesi sağlanacak ve limanın içindeki çirkin görüntülerde ortadan kalkacak. Balıkçı barınağımız, Marmara bölgesinin en güzel ve en modern limanı olacak" diye konuştu.

BELEDİYE LİMANINDA KARTLI SİSTEME GEÇİLECEK
Gerçekleşen çalışmalarda en önemli noktanın teknelerin yeni rıhtıma sıfır olarak yanaşması olacağını belirten Türkyılmaz, “Çalışmalarımızla birlikte Balıkçı barınağımızdaki konfor da artmış olacak. Barınağımıza bağlı olan teknelerin en önemli ihtiyaçları olan elektrik ve su tesisatları da yenilenecek ve kartlı sayaç uygulamasını hayata geçireceğiz” dedi.