Anamurlular İftar Sofralarında Buluştu

Anamurlular İftar Sofralarında Buluştu

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediyesi’nin, Ramazan aynn bandan bu yana ilçelerde düzenledii etkinlikler Anamur ilçesi ile devam etti. Anamur’da kurulan iftar sofrasna binlerce Anamurlu vatanda katld.

Anamur Cumhuriyet Meydan’nda kurulan iftar sofrasnda Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz ile birlikte oruçlarn açan Anamurlular, sahnelenen etkinliklerle keyifli bir akam yaad.

Ramazan Ay’nn 13’üncü gününde Anamur ilçesinde düzenlenen iftar programna Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Bozyaz Belediye Bakan Mehmet Ball, MHP Mersin Milletvekili Baki imek, MHP Mersin l Bakan Zeynel Uur Gölgeli, ilçe bakanlar, ülkü ocaklar bakanlar, milletvekili adaylar,  oda ve dernek bakanlar ile binlerce Anamurlu vatanda katld.

“Ramazan Ay gönüllerimizi, kalbimizi, sevgimizi birbirimize açma ay”

Oruçlar açlmadan önce Cumhuriyet Meydan’n dolduran binlerce Anamurluya seslenen Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “Öncelikle mübarek Ramazan aynz tebrik ediyorum. Ülkemiz için, slam Alemi için, insanlk alemi için hayrlara vesile olmasn Cenab- Allah’tan niyaz ediyorum. Bu güzel akamda, bu iftar sofrasnda sizlerle bizleri buluturan Yüce Rabbime de binlerce kere ükrediyorum. Ramazan ay bereket ay, Ramazan ay yardmlama, dayanma ay. Ramazan Ay gönüllerimizi, kalbimizi, sevgimizi birbirimize açma ay. Birbirimizi sahiplenme, birbirimizle bütünleme ve Ramazan’n feyziyle, bereketiyle inallah bayrama kavuma ay. Cenab- Allah hepimizi bugün burada olduu gibi hem bayramda, hem de maherde bir araya getirsin. Birbirimizi tamamlamamza vesile olsun” dedi.

“Birbirimize sahip çkma mecburiyetindeyiz”

30 Mart 2014 öncesinde balayan ve bu yl 5’incisine ulaan Ramazan programlarnn önümüzdeki yllarda da devam edeceini vurgulayan Bakan Kocamaz, “30 Mart 2014 öncesinde sizlerle balattmz bu güzel bulumalar bugün 5’incisine ulat. nallah Cenab- Allah bize ömür verdii sürece ve sizler de desteklerinizi esirgemediiniz sürece de Allah’n takdiriyle bulumalar inallah devam edecek. Ülkemiz çok zor bir dönemeçten geçiyor. slam Âlemi gerçekten çok zor günler geçiriyor. Suriye’de, Irak’ta, ran’da yaanan hadiseleri görüyoruz. En son Filistin’de yaanan hadiseleri hep birlikte esefle takip ettik. Onun için diyorum ki bizim birbirimize sahip çkma mecburiyetimiz var. Bizim birbirimizi destekleme, ülkemizin bekas için, gelecekte bu topraklarda yaayacak gençlerin hayatn kolaylatrmak için, onlarn hür ve bamsz bir ülkede yaamalarn salamak için devletimize, bayramza, milletimize sahip çkmak, ülkemizin birlii, bütünlüü yönünde karar almak, karar vermek mecburiyetindeyiz. nallah Cenab- Allah Suriye’de yaayan insanlarn o zor durumunu bizim milletimize yaatmaz. slam Alemi’nin üzerindeki bu kara bulutlar inallah Ramazan’da yapacamz dualarla bu topraklarn üzerinden defolur gider ve bu bölgede yaayan tüm Müslümanlar rahata erer” eklinde konutu.

MHP Mersin Milletteki Baki imek de tüm Anamurlularn mübarek Ramazan Ay’n tebrik ederek konumasna balad ve “Bugün Büyükehir Belediyemizin gönül sofrasnda bizlerle beraber olduunuz için hepinize teekkür ediyorum. Burhanettin Kocamaz Bakanmz Büyükehir Belediye bakan olmadan önce, henüz adayken Mersin genelinde olmayan bir gelenei balatt ve Mersin’in her bir ilçesinde iftar programlaryla o ilçede yaayan vatandalarmzn birçounu bir araya getirdi. nallah önümüzdeki yllarda da sizlerin duas ve desteiyle ben bu programlarn ayn ekilde artarak devamn diliyorum. Ülkenin birliinden, dirliinden yana hareket eden bütün hemerilerimi kucaklyorum. Hepinizin Ramazan ay mübarek olsun diyor, sevgilerimi, sayglarm sunuyorum” ifadelerini kulland.

ftar yemei sonrasnda ise Yunus Emre’yi canlandrarak tasavvufi iirler seslendiren Sezai Yeilyurt ve ardndan sahne alan Kaya Kuzucu, Âk Sefai ve Selami Durmu birlikte verdikleri konser ile Anamurlulara unutulmaz bir Ramazan akam yaatt. Etkinlikte ayrca Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz tarafndan iirler okundu.