2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası!

Beşiktaş Belediyesi, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında anlamlı bir etkinliğe ...

Haber Ajansı Yayın Grubu

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası

Beşiktaş Belediyesi, Akatlar Kültür Merkezi bünyesinde bulunan Çocuk Bilim Merkezi’nde lösemili ve lösemiyi yenmiş çocukları bir araya getirdi.

Beşiktaş Belediyesi, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle farkındalık oluşturmak ve topluma löseminin yenilebilir bir hastalık olduğuna dikkat çekmek amacıyla lösemili ve lösemiyi yenmiş çocukları Çocuk Bilim Merkezi'nde ağırladı.

Etkinliğe Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) bünyesinde lösemiyi yenen çocuklar ve LÖSEV Marmara Koordinatörü Zuhal Ön de katıldı. Etkinlik kapsamında çocuklar, sürtünme kuvvetiyle elektrik üretimi, azotun maddeler üzerindeki etkisi konusunda deney yaptı. Çocuklar oldukça eğlendikleri deneyleri yaparak hem güzel bir gün geçirdi hem de bilimin inceliklerini öğrendi. Yaptıkları deneyleri hatıra olarak götüren çocuklarımızın gözlerindeki mutluluk görülmeye değerdi.



Çocuklar, aynı zamanda LÖSEV’in 17. Yaşını da pasta keserek kutladılar. Hep birlikte doğum günü pastasını kesen LÖSEV’in çocukları, “İyi ki doğdun” diye bağırdı.

LÖSEV Marmara Koordinatörü Zuhal Ön, “Bu hafta Lösemili Çocuklar Haftası. Bu hafta boyunca lösemi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla pek çok okulda seminer ve stant çalışmaları gerçekleştirdik. Bugün burada da farklı bir etkinlik yapıyoruz. Lösemiyi yenmiş çocuklarımız diğer arkadaşlarına moral olası amacıyla Beşiktaş Belediyesi Çocuk Bilim Merkezi’nde güzel deneylere imza atıyorlar.Bununla birlikte yeni lösemi teşhisi konulan arkadaşlarına da löseminin yenilebilir bir hastalık olduğunu aktarmış olacaklar” dedi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar da etkinlik hakkında, her zaman lösemili çocukların yanında olduklarını belirterek, yapılan desteklerle her çocuğun lösemiyi yenebileceğini söyledi.