1/5000'lik Nazım İmar Planı'nın Birinci Etabı Oy Birliği İle Kabul Edildi

1/5000'lik Nazım İmar Planı'nın Birinci Etabı Oy Birliği İle Kabul Edildi

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediyesi Olaanüstü Meclis Toplantsnda, 1/5000’lik mar Nazm Plan’nn 1. Etabn oy birlii ile onaylad.

 

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n bakanlnda gerçekletirilen toplantda, idare tekliflerine ait 2 ve komisyon raporlarna ait 4 olmak üzere 6 madde görüüldü.

 

Bakan Kocamaz,  1/5000’lik plann oy birliiyle kabul edilmesinin ardndan yapt konumada emei geçen herkese teekkür ederek, kentin gelecei adna büyük bir adm atldn belirtti.

 

“Kiiye özel, parsel baznda itirazlar olmadan bu plann Meclis’ten geçmesi lazm”

 

Meclis toplantsnda, 1/5000’lik Nazm mar Planna yaplan itirazlarn deerlendirilmesi sonucunda yaplan deiikliklerle ilgili bir sunum yapld. Sunumda planda yaplan deiiklikler ayrntl olarak meclis üyelerine sunuldu.

 

Sunum sonrasnda baz meclis üyelerinin plana ilikin itirazlar ve erhleri deerlendirildi. Baz bölgelere younluun gereinden fazla verildii konusunda yaplan itirazlara cevap veren Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “Kentin menfaati dorultusunda planda düzeltebildiklerimizi düzeltiyoruz. Plann ilk halinin arkasnda durabilseydik daha verimli bir plan olacakt. imdi baz yerlerde plan eski haline götürdüümüz için beklediimiz gibi olmayacak. Ama benim gönlümden geçen; bu plann oy birlii ile geçmesi. Biz toplumu temsil ediyoruz. Kiiye özel plan olmadan bu plann geçmesi lazm. Parsel baznda itiraz varsa, bu hiç birimizin içine sinmez. Kimse töhmet altnda kalmadan bu plann geçmesi en dorusu” dedi.

 

3 Meclis üyesinin baz parsellerin akaryakt istasyonu olarak iaretlenmek istemelerine de kar çkan Bakan Kocamaz, zaruri ihtiyaç dâhilinde olmayan akaryakt istasyonlarnn meclisi aibe altnda brakacann altn çizerek, “Tarsus’ta 20 yl görev yaptm. Toplamda 4 tane petrol istasyonuna izin verdim. Bunun 2 tanesi belediyenindi. Dier ikisi de stratejik amaçla verilmi yerler.  Petrol istasyonu olmas için verilen bu yerler, belediyeyi de meclisi de aibe altnda brakyor. Ben eer bir yere verilecekse belediye kendisi alsn dedim, kiiye özel yaplrsa dedikodu bitmiyor. u anda zannediyorum bununla ilgili bize birkaç müracaat var. Ben bunlarn hepsine bu fikrimi söyledim. Biz imdi bunlara izin verirsek hepsine vermemiz lazm.  Bunu tekrar tekrar gündeme getirmenin anlam yok” eklinde konutu.

 

Yaplan itirazlarn deerlendirilmesi sonucunda 1/5000’lik Nazm mar Plannn merkez ilçeleri kapsayan birinci etab, komisyon görümeleri srasnda 4 Meclis üyesi tarafndan itiraz edilen maddelere ask aamasnda erh koyulmas kaydyla oy birlii ile kabul edildi. 

 

Kipa Kava mar Planna aretlendi

 

Etüt ve Projeler Dairesi Bakanl’nn 14.05.2018 tarihli ve E.62693 sayl yazs dorultusunda; Yeniehir lçesi snrlar içerisinde H. Okan Merzeci Bulvar ile 34. Cadde kesiimine Katl Kavak (Kipa Kava) yaplmasna ilikin hazrlatlan projenin imar planna iaretlenmesi ile ilgili rapor görüülerek oy birlii ile kabul edildi.

 

Yeni karde ehir Brezilya’nn Santa Catarina oldu

 

Meclis toplantsnda Santa Catarina ehri ile Mersin’in karde ehir olmas ile ilgili rapor oy birlii ile kabul edildi.

 

Öte yandan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, 12-14 Eylül tarihlerinde Malezya’da gerçekletirilecek olan Karde Kentler Dünya Turizm Birlii’nin ikinci toplantsna katlacak.

 

lki geçtiimiz yl Mersin’de yaplan bu yl ikincisi Malezya’nn Langwaki adasnda yaklak 4 bin üst düzey temsilcinin katlmyla gerçekletirilecek olan Karde ehirler Dünya Turizm Birlii’nin yllk toplantsnda Bakan Kocamaz,  Onursal Daimi Bakan seçilecek.