10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü!

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, Beşiktaş Belediyesi'nin düzenlediği anlamlı etkinlikle k...

Haber Ajansı Yayın Grubu

Her mesleğin zorlukları vardır ama basın emekçisi olmak hele ki günümüzde pek kolay değil. Gazeteciler, çalışma saatlerinden fiziki zorluklara, sansürden mobbing’e pek çok stres unsuruyla baş etmek zorundalar. Beşiktaş Belediyesi de, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde, onlara biraz olsun işlerinin zorluklarını unutturan bir etkinliğe imza attı. Gazeteciler bu kez mikrofon ve kameraları bir kenara bırakarak kendileri için hazırlanan bu özel günün tadını çıkardı.

Gazeteciler Kendi Günlerini Pedal Çevirerek Kutladı!

Basın mensupları 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Beşiktaş Belediyesi organizasyonuyla Dolmabahçe’den Bebek Sahili’ne kadar pedal çevirdi. Bisiklet turunun ardından gazeteciler mangal partisine katılarak meslektaşlarıyla keyifli bir gün geçirdi.
Yoğun katılımın olduğu bisiklet turu renkli görüntülere sahne oldu. Başkan Hazinedar önce gazetecilerle birlikte pedal çevirdi ardından mangalın başına geçerek gazetecilere ikramlarda bulundu.

Özgürlüğe Pedal Çevirdik!

Beşiktaş Belediyesi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, basın mensupları için ‘Özgürlüğe Pedal Çeviriyoruz’ isimli bir bisiklet turu düzenledi. Dolmabahçe Meydanı’nda toplanan Basın mensupları bisikletlerine binerek Bebek Sahili’ne kadar pedal çevirdi. Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar da basın mensuplarıyla birlikte pedal çevirdi. Bu özel günde basın mensuplarına röportaj veren Başkan Hazinedar mikrofonları eline alarak basın mensuplarıyla röportaj da yaptı. Birçok gazetecinin katıldığı bisiklet turunda görevi başında olan gazeteciler hem bisiklet sürerek hem de Başkan Murat Hazinedar ile röportaj yaparak bisiklet üstünde görevini icra etti. Basın mensupları, Bebek Sahili’nde son bulan bisiklet turu ardından Arnavutköy Sahili'nde kendileri için hazırlanan alanda mangal partisine katıldı. Başkan Hazinedar mangalın başına geçerek gazetecilere ikramlarda bulundu.

Basın mensuplarını bu anlamlı günde misafir etmiş olmaktan son derece mutlu olduğunu belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “ Gazetecilerin yaşadığı olumsuz koşulların, buna dair yapılacak eleştirileri her şeyi bir kenara bırakıp biraz olumlu güzel bir gün yaşayalım istedik. Beşiktaş’ta gazeteci arkadaşlarımızla çok güzel bir gün geçireceğiz" dedi. Gazetecilerin elinden mikrofonları alan Başkan Hazinedar, basın mensuplarıyla röportaj yaptı.

Etkinliğin çok anlamlı olduğunu belirten NTV Muhabiri Korhan Varol da, “İstanbul çok güzel bir şehir. Ama bisikletle ama koşarak ama mutlaka dışarıda olarak bu güzel şehrin tadını çıkartmak lazım. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü hepimize kutlu olsun. Sizlerin de günü kutlu olsun. Umarız gazetecilerin tutuklanmadığı işlerini daha özgür bir şekilde yapabilecekleri yarınlara diyelim. Bütün çalışan gazeteci arkadaşlarımın bu özel gününü kutlarım” diye konuştu.