1 MİLYON KİTAP VE 100 FOTOĞRAFLA İKİ AÇILIŞ

"Yaz Kitap Günleri" kapsamında bir milyon kitabın kitapseverlerle buluştuğu kitap fuarı ve İHA tarafından çekilmiş, 15 Temmuz ruhunu aktaran 100 fotoğrafın yer aldığı "15 Temmuz Destanı" sergisi Esenler'de açıldı....

Haber Ajansı Yayın Grubu


"Yaz Kitap Günleri" kapsamında bir milyon kitabın kitapseverlerle buluştuğu kitap fuarı ve İHA tarafından çekilmiş, 15 Temmuz ruhunu aktaran 100 fotoğrafın yer aldığı "15 Temmuz Destanı" sergisi Esenler'de açıldı.

 

Esenler Dörtyol Meydanı'nda gerçekleşen fuar ve sergi açılışına; Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, İHA İstanbul Bölge Sorumlusu Oğuzhan Güven ve çok sayıda kitapsever katıldı.


ESENLER KÜLTÜR SEREMONİSİNE SAHNE OLACAK

 

Esenler'de iki güzel açılış yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, özetle şunları söyledi:

 

"Bugün iki güzel programımızın açılışını yapıyoruz. Bir tanesi İhlas Haber Ajansı’nın Türkiye genelinde 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili Türk milletinin büyük direnişini gösteren fotoğraflardan oluşan sergisinin açılışı. Bir diğeri de, Kurban Bayramı arifesine kadar devam edecek olan ve Türkiye’nin en güzel kitap fuarlarından birinin açılışı. Kitap fuarımızda her gün bir yazar kitaplarını imzalayacak. Burada, Esenlerimizin gençleri, Esenlerli hemşehrilerimiz kitaplarla ve kültürel etkinliklerle buluşmuş olacak. İnşallah bu fuarımızda çok güzel programlarımız olacak, imza günlerimiz olacak. Böylelikle Dörtyol Meydanı, Kurban Bayramı'na kadar inşallah bir kültür seremonisine sahne olacak. Gerek sergimizin gerekse fuarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum."

 

 

Başkan Göksu tüm Esenlerlileri Pazar akşamı Cumhurbaşkanlığı himayesinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenecek "15 Temmuz Şehitlerini Anma" programına davet etti.


15 TEMMUZ'DA NAMUSLULAR, NAMUSSUZLARI YENDİ

 

Programda konuşan Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, "15 Temmuz, namussuzların darbesiydi. 15 Temmuz'da namuslular, namussuzlara galebe çaldı. İHA da çektiği fotoğraflarla tarihi belgeledi, ben kendilerine teşekkür ediyorum. Esenler'de açılan kitap fuarı da bu anlamda çok önemli. Okumazsak, aklımızı kullanmazsak belalardan kurtulamayız. Okuyan nesillere ulaşmak dileğiyle" ifadelerini kullandı.


FUARA VE SERGİYE YOĞUN İLGİ

 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, fuar ve serginin açılış kurdelesini kestiler. Açılış gününde fuara kitapseverler yoğun ilgi gösterdi. Aradıkları kitapları Esenler'de bulan kitapseverler daha sonra da "15 Temmuz Destanı" sergisini gezerek 15 Temmuz ruhunu bir kez daha hissettiler.


BİR MİLYON KİTAP BÜYÜK İNDİRİMLERLE ESENLER'DE


 

Esenler Belediyesi, Eğitimevi ve  Ensar Vakfı ile birlikte, "Kitap Aşkına İstanbul" projesi kapsamında Esenler'de "Yaz Kitap Günleri" düzenliyor. Esenler Dörtyol Meydanı etkinlik alanında kurulan ve yaz boyunca sürecek "Kitap Günleri"nde, bir milyon kitap, büyük indirimlerle Esenler halkı başta olmak üzere İstanbullu kitapseverlerle buluşacak.

 

"2023 Kültür Hedefleri" doğrultusunda gerçekleştirilen "Kitap Aşkına Esenler Yaz Kitap Günleri"ne; 223 yayınevi, kültür hareketinin önde gelen 100 yazarı ve ünlü yüzleri katılacak. Etkinlikler kapsamında 60 imza günü ve söyleşi ile yazarlar, okurlarıyla buluşacak. "Kitap Günleri", haftanın 7 günü, 10.00-23.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.


15 TEMMUZ RUHU BU SERGİDE


 

Esenler'de 15 Temmuz ruhu da, aynı gün Dörtyol Meydanı'nda açılan sergiyle yaşatılıyor. İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından  Türkiye'nin dört bir yanında 15 Temmuz ile ilgili çekilen 100 adet fotoğraftan oluşan "15 Temmuz Destanı" adlı sergi ziyaretçilere açıldı. Sergiyi, 7'den 70'e çok sayıda vatandaş ziyaret ediyor. 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün hafızalardan silinmemesi için Türk milletinin destansı direnişini konu alan sergi, 16 Temmuz Pazartesi gününe kadar konuklarını ağırlayacak.