solyanreklam
sagreklam

Aksaray'da Hedef 3 Milyon Turist

Ihlara Vadisi, Hasan Dağı, Saratlı yeraltı şehri, Selime Katedrali, peri bacaları ve kiliseleri, Güzelyurt oyma taş otelleri ile Ulu Cami ve Eğri Minare gibi birçok önemli tarihi eseri içinde barındıran Aksaray, 3 milyon turist çekmeyi hedefliyor.

Aksaray'da Hedef 3 Milyon Turist
  • 05 Aralık 2017, Salı 13:03

Ihlara Vadisi, Hasan Dağı, Saratlı yeraltı şehri, Selime Katedrali, peri bacaları ve kiliseleri, Güzelyurt oyma taş otelleri ile Ulu Cami ve Eğri Minare gibi birçok önemli tarihi eseri içinde barındıran Aksaray, 3 milyon turist çekmeyi hedefliyor.

Somuncu Baba'nın yaşadığı topraklar olarak bilinen ve Malaklı cinsi köpeği ile ün salan Aksaray, şehrin gelirlerini arttırmak için turizm hareketi başlattı. Tarihi birçok esere ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapan Aksaray, turizmde hak ettiği yere gelmek istiyor. Aksaray Belediyesi, Amerika'daki Grand Kanyon'dan sonra dünyanın ikinci büyük kanyonu kabul edilen Ihlara Vadisi'ni ziyaret eden yaklaşık 500 bin turistten elde edilen gelirden Aksaray'ın da pay alması için gerekli alt yapı çalışmalarına başladı. Belediye, il sınırları içinde yer alan Ihlara Vadisi, Hasan Dağı, Saratlı yeraltı şehri, Selime Katedrali, peri bacaları ve kiliseleri, Güzelyurt oyma taş otelleri ile Ulu Camii ve Eğri Minare gibi birçok önemli eseri yerli ve yabancı turistler ile buluşturmak istiyor. Bunun için girişimlere başlayan belediye, dünyaca ünlü turizm şirketleri ile görüşerek farklı destinasyonlar için projeler geliştirirken, bir yandan da kamuoyuna yönelik çalışmalara başladı.

"Hedefimiz 3 milyon turistin şehrimizde ağırlanmasıdır"

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, turizmde kalkınma hareketi başlattıklarını ve yerli ve yabancı yatırımcıların ilde turizm yatırımları yapabilmesi için gerekli alt yapı çalışmalarını hazırladıklarını ifade etti. Otel ve diğer tesisler için yatırımcılara gerekli arsa ve teşviklerin hazır olduğunu belirten Yazgı, "Aksaray ilimiz, tarihi ve doğal güzellikleri ile birçok ilimizi kıskandıracak zenginliktedir. Ancak bugüne kadar önemli turizm varlıklarımızdan komşu illerimiz bizden daha fazla faydalandı. Biz artık bu konuda harekete geçerek ilimize ait olan bu değerlerimize sahip çıkmak ve turizm gelirini Aksaraylı vatandaşlarımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Hedefimiz 3 milyon turistin şehrimizde ağırlanmasıdır. Bunun için mevcut güzelliklerin yanı sıra balon turlarını da şehrimizde başlattık. Buna ilave olarak dünyada büyük meraklı kitlesi olan paratrike uçuşlarını da başlatıyoruz. Paratrike düz bir alandan 10 metreden havalanabilen bir hava aracıdır. Bununla turistlere Ihlara Vadisi'ni ve Aksaray'ın doğal güzelliklerini havadan gösterebileceğiz" diye konuştu.

"İlk beyin ameliyatı 10 bin yıl önce Aşıklı Höyük'te yapıldı"

Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Aksaray ilinin Kapadokya'nın temeli olduğuna vurgu yaparak, "Aksaray'sız bir Kapadokya düşünülemez. Bakir kalmış birçok alan var. MÖ 8 bin yılına dayanan Aşıklı Höyük'te cerrahi müdahale yapılmış kafatası bulunmuştur. Yani ilk beyin ameliyatının 10 bin yıl önce yapıldığı anlaşılmıştır. Yine burada ilk buğday fosili bulunmuştur. Kapadokya'nın gizli kalmış hazinesi Karballa-Gelveri, günümüzdeki adı Güzelyurt'ta yer alan kilise ile yeraltı şehirlerimizi, İpek Yolu üzerinde yer alan ve dönemin ticaret merkezi Ağzı Karahan'ı da kültür turizmine kazandırmak istiyoruz. Bu arada 'Somuncu Baba Külliyesi' de şehrimizde ziyaretçilerin önemli uğrak noktasıdır" ifadelerini kullandı. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık