solyanreklam
sagreklam

Ücretsiz Sağlık Hizmetleri Çığ Gibi

Başkan Hüseyin Sözlü’nün göreve geldiği günden beri Adana Büyükşehir Belediyesi, evde bakım ve evde sağlık hizmetleriyle yaşlı, hasta ve engelli vatandaşları hayata bağlıyor.   Ücretsiz sağlık hizmetleri çığ gibi Başkan Hüseyin Sözlü’nün liderliğinde insan merkezli sosyal belediyecilik anlayışının başarılı örneklerini sergileyen Adana Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz evde bakım, evde sağlık, tam donanımlı ambulanslarla hasta nakli, […]

Ücretsiz Sağlık Hizmetleri Çığ Gibi
  • 29 Kasım 2018, Perşembe 12:28

 

 Başkan Hüseyin Sözlü’nün göreve geldiği günden beri Adana Büyükşehir Belediyesi, evde bakım ve evde sağlık hizmetleriyle yaşlı, hasta ve engelli vatandaşları hayata bağlıyor.

 

Ücretsiz sağlık hizmetleri çığ gibi

Başkan Hüseyin Sözlü’nün liderliğinde insan merkezli sosyal belediyecilik anlayışının başarılı örneklerini sergileyen Adana Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz evde bakım, evde sağlık, tam donanımlı ambulanslarla hasta nakli, onkoloji hastalarına servis aracı ve meme kanserinin erken tanısını sağlayan mamografi hizmetlerini çığ gibi büyüttü.
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin uzman sağlık görevlileri, 4,5 yılda 16 bin 687 ev ziyareti yapıp, özel donanımlı ambulanslarla 37 bin 711 hastanın sağlık kuruluşlarına naklini sağladı. Büyükşehir’in güler yüzlü personeli, yaşlı, hasta ve engelli bireylerin kişisel bakımı, ağız sağlığı bakımı, saç ve sakal tıraşı ile tırnak bakımlarını gerçekleştirerek, moral aşıladı. Dezavantajlı vatandaşların yaşama sevincini artırmak için mesai yapan Büyükşehir görevlileri, bin 454 tekerlekli sandalye,  161 adet akülü araç ve 733 adet beyaz bastonu da ücretsiz dağıttı. Meme kanserinde erken tanı imkanı sunan gezici dijital mamografi cihazı ise kırsaldaki yerleşimlerde yaşayan bin 950 kadına sağlık hizmeti sundu.

ONLAR ARTIK HAYATA BİR BAŞKA GÜLÜMSÜYOR

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan doktor, psikolog, hemşire, sağlık teknisyeni, yaşlı bakım personeli ve kuaförden oluşan ekip, evde bakım ve evde sağlık hizmetleri kapsamında hizmet verdi. Uzman ekip, Adana sınırları içinde evden çıkamayan, hareket kabiliyeti az veya hiç olmayan, 60 yaş üzeri yatağa bağımlı vatandaşları düzenli olarak ziyaret etti. Yaşlıların saç ve sakal tıraşından, çarşaf değişimlerine kadar her türlü ihtiyaçlarını karşılayan sağlık personeli, tansiyon, kan şekeri ve kolesterol ölçümlerini düzenli olarak yaptı. Ağız ve diş sağlığı kontrollerini de aksatmayan sağlık ekibine psikologlar da eşlik etti.

YATALAK HASTALARA ORTOPEDİK YATAK VE KARYOLA

Adana Büyükşehir Belediyesi, hizmet yelpazesine motorlu ortopedik hasta yatağı, havalı yatak ve karyola yardımını da dahil etti. Sıcak iklimin hüküm sürdüğü Adana’da yatalak hastaların evde tedavisini kolaylaştırmak amacıyla motorlu ortopedik hasta yatağı, havalı yatak ve karyola yardımları da ücretsiz sağlık hizmetleri kapsamında ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. İstenilen pozisyonda yatış imkanı sağlayan, hem masaj hem de kan dolaşımını düzenleyerek yatak yaralarının oluşmasını önleyen havalı yataklarla tedavi konforu sağlandı.

HASTA NAKİL HİZMETİ HIZIR GİBİ!

Başkan Hüseyin Sözlü’nün göreve gelmesinin ardından 1 olan hasta nakil umbulansı sayısını 8’e çıkaran Adana Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz sağlık hizmetini vatandaşın ayağına götürdü. 2014 yılından bu yana kesintisiz sürdürülen ücretsiz ambulans hizmetinden 37 bin 711 vatandaş yararlandı. ALO 153 Çağrı Merkezi’ni arayıp, muayene ve tedavi olmak için sağlık kuruluşlarına gitmek istediğini söyleyen vatandaşlar, uzman sağlık personelinin refakatinde tam donanımlı ambulanslarla hastanelere ulaştırıldı. Onkoloji hastalarına yönelik steril ortamlı servis aracıyla kan kanseri tedavisi gören 264 hasta için evler ile hastaneler arasında 6 bin 100 kez sefer yapıldı. Gezici Sağlık Otobüsü ile Adana’nın dört bir yanındaki yerleşimlerdeki vatandaşlar ücretsiz sağlık taramasından geçirildi. Vatandaşları muayene sağlık görevlileri, kan tahlillerini yapıp, tansiyonlarını ölçtü.

ENGELLİLERE TEKERLEKLİ SANDALYE, AKÜLÜ ARABA, BASTON

Bu hizmetin yanı sıra yürüme engelli vatandaşlara bin 454 tekerlekli sandalye,  161 adet akülü araç, görme engellilere 733 adet adet baston dağıtımı yapıldı. Ücretsiz sağlık hizmetleri kapsamında meme kanserinde erken teşhiste önemli rol oynayan Gezici Dijital Mamografi Cihazı, kırsaldaki yerleşimlerde bulunan 35-60 yaş arasındaki bin 950 kadına tetkik hizmeti verdi. Cihazın dijital özelliği sayesinde görüntüler anında merkeze gönderilip, dakikalar içerisinde raporlanarak sonuçlar kadınlara iletildi. Bu hizmet sayesinde sonuçları pozitif çıkan 37 kadın tedavi şansı yakaladı. Gezici Sağlık Otobüsü ile 12 bin 644 kişi sağlık taramasından geçirildi, tansiyon ve şeker ölçümleri yapıldı.

 

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık