solyanreklam
sagreklam

Öğrenciler Ceyhan’ın Kıyılarını Ağaçlandırıyor

Ceyhanlı ilkokul öğrencileri, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Ceyhan Nehri kıyısında çalılardan temizlediği alanda 500 fidanı toprakla buluşturdu.   Öğrenciler Ceyhan’ın kıyılarını ağaçlandırıyor Ceyhan Nehri Daha temiz ve yaşanabilir bir kent için ‘Adana Evimiz Gibi Tertemiz” sloganıyla çevre korumu eğitim kampanyasını sürdüren Adana Büyükşehir Belediyesi, Ceyhan İlçesi’nde ağaçlandırma etkinliği düzenledi. Mehmetçik İlkokulu öğrencileri, Ceyhan Nehri kıyısında çalılardan arındırılan alanda […]

Öğrenciler Ceyhan’ın Kıyılarını Ağaçlandırıyor
  • 25 Kasım 2018, Pazar 3:55

 

 Ceyhanlı ilkokul öğrencileri, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Ceyhan Nehri kıyısında çalılardan temizlediği alanda 500 fidanı toprakla buluşturdu.

 

Öğrenciler Ceyhan’ın kıyılarını ağaçlandırıyor

Ceyhan Nehri Daha temiz ve yaşanabilir bir kent için ‘Adana Evimiz Gibi Tertemiz” sloganıyla çevre korumu eğitim kampanyasını sürdüren Adana Büyükşehir Belediyesi, Ceyhan İlçesi’nde ağaçlandırma etkinliği düzenledi. Mehmetçik İlkokulu öğrencileri, Ceyhan Nehri kıyısında çalılardan arındırılan alanda fıstık çamı, selvi, çınar ve Kıbrıs akasyası fidanlarını toprakla buluşturdu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Denizcilik ve İç Su Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, rutin olarak temizliği ve bakımı yapılan Ceyhan Nehri kıyısındaki ağaçlandırma çalışmalarına öğrencileri de dahil etti. Belediye otobüsüyle okullarından nehir kıyısına gelen Mehmetçik İlkokulu öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte 500 adet çam, selvi ve çınar türü fidanları dikti. Öğrenciler fidanlara can suyu verirken, belediye bürokratları oksijen deposu ormanların korunması  ve fidan dikerek, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmanın insanlık görevi olduğunu anlattı.

Öğrencileri belediye hizmetleriyle ilgili bilgilendiren Büyükşehir bürokratları, Başkan Hüseyin Sözlü’nün liderliğinde Adana’nın 15 ilçesinde üreticilere 250 bin adet elma, kiraz ve ceviz fidanı dağıtıldığını, sorumluluk bölgesinde bulunan 13 milyon 720 bin metrekare yeşil alanda her yıl çeşitli türlerde 430 bin fidan dikerek, ağaçlandırma çalışmalarının kesintisiz devam ettiğini bildirdiler.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık