solyanreklam
sagreklam

11. Çukurova Kitap Fuarı Ziyaretçi Rekoru Kırdı

Adana Büyükşehir Belediyesi, kitap ile okurun büyük buluşmasında ücretsiz ulaşım hizmetleriyle lokomotif rol oynadı, Çukurova Kitap Fuarı’nı 9 günde 340 bin 935 kişi ziyaret etti.

11. Çukurova Kitap Fuarı Ziyaretçi Rekoru Kırdı
  • 16 Ocak 2018, Salı 22:41

Çukurova Kitap Fuarı’na rekor ziyaretçi

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle bu yıl 11’incisi organize edilen Çukurova Kitap Fuarı’nda ziyaretçi rekoru kırıldı. 6-14 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen Çukurova Kitap Fuarı’nı 9 günde 340 bin 935 kişi ziyaret etti. Geçen yıla göre 75 bin 878 kişilik fark ve yüzde 28.63’lük artış kaydedildi.

303 YAYINEVİ, 500 YAZAR, 80 ETKİNLİK

TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 303 yayınevi ile 500 yazarı okurlarıyla buluşturan 11. Çukurova Kitap Fuarı’na Adanalılar çok yoğun ilgi gösterdi.  80 kültürel etkinliğe evsahipliği yapan Çukurova Kitap Fuarı’nda Türk edebiyatına yön veren yazarlar, imza günü ve söyleşilerde okurlarıyla buluşma fırsatı yakaladı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KİTAP FUARININ LOKOMOTİFİ

Adana Büyükşehir Belediyesi, fuar merkezi ve okullar arasında ücretsiz seferler yaparak öğrencilerin kitaplar ve yazarlarla buluşmasına öncülük etti. Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Çukurova Fuarcılık A.Ş. (ÇUFAŞ) de kiraladığı servis araçlarıyla ücretsiz ring seferleri düzenleyerek, kitap fuarına ulaşımı kolaylaştırdı. Yılın ilk büyük edebiyat etkinliği olan Çukurova Kitap Fuarı’nı 9 gün boyunca 340 bin 395 kişi ziyaret etti. Geçen yıla göre ortaya çıkan 75 bin 878 kişilik fark ve yüzde 28.63’lük artış, Adanalıların kitap sevgisini ortaya koydu.

BÜYÜKŞEHİR, ÇUKUROVALI YAZARLARI OKURLARIYLA BULUŞTURDU

Ulaşım hizmetleriyle fuarın lokomotifi olan Adana Büyükşehir Belediyesi, “Çukurovalı Yazarlar Okurlarıyla Buluşuyor” sloganıyla hazırladığı stantda da 27 Adanalı yazarı okurlarıyla buluşturdu. Adanalı yazarlar, Şevket Duru, Yaşar Günhan, Bekir Buzpınar, Alper Demir, Mürtebey Çelik, Ahmet Kaytancı, Cezmi Yurtsever, Cihan Alkan, Suphiye Mutuğu, Aylin Özberk, Abdurrahman Uygur, Ramazan Demirtaş, Mehmet Tezcan, Mansur Işıkbal, Çağatay Koçar, Ahmet Nadir İşisağ, Ahmet Karataş, Serkan Argöz, Caner İnep, Gülay Acar, Serhat Baysal, Abdullah Hacıoğlulları, Zahide Eskici, Harika Ufuk, Celil Çınkır, Mansur Aladağ ve Mansur Yavaş, kitaplarını imzalayıp, okurlarıyla söyleşti. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin iktisadi teşekkülü Altın Koza A.Ş. ise Adana Kent Konseyi ve Çukurova Fuarcılık A.Ş. ile işbirliği içinde Adana’nın tarihini, kültürünü ve sanatını yansıtan eserleri okurların beğenisine sundu.

ÖĞRENCİLER METRODA, OTOBÜSTE KİTAP OKUDU

Büyükşehir Belediyesi’nin kitap okumayı teşvik etmek ve cep telefonu bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla Adana Metrosu ve belediye otobüslerinde düzenlediği okuma etkinliği de ses getirdi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, fuar ziyaretinin ardından okullarına metroyla ve belediye otobüsleriyle dönerken kitap okumanın keyfini yaşadı.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık