solyanreklam
sagreklam

Erzincan Belediyesi,engellileri unutmadı.

Erzincan’da Yaşayan Zihinsel Engellileri Koruma Derneği tarafından düzenlenen programla engelli bireylere akülü araba ve tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı.

Erzincan Belediyesi,engellileri unutmadı.
  • 13 Aralık 2017, Çarşamba 15:14

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Belediyemiz ve Erzincan’da Yaşayan Zihinsel Engellileri Koruma Derneği tarafından düzenlenen programla engelli bireylere akülü araba ve tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı.

Gerçekleşen dağıtım törenine Erzincan Vali Vekili Dede Musa Baştürk, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Mehmet Özoğlu, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, Erzincan Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan, Elele Alman Türk Engellilere Yardım Federasyonu Başkanı Cengiz Hocazade, Erzincan’da Yaşayan Zihinsel Engellileri Koruma Derneği Başkanı Gül Çağlıdil, Engelli bireyler ve aileleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını Erzincan’da Yaşayan Zihinsel Engellileri Koruma Derneği Başkanı Gül Çağlıdil “Engelli kardeşlerimiz için söylenecek çok söz var ve onlar için yapılabilecekte çok şey var. Bu bağlamada bu projede bana ve derneğime destek olan başta Erzincan Belediye Başkanımız Cemalettin Başsoy’a, Almanya El Ele Konfederasyon Başkanı Cengiz Hocazade’ye ve yönetim kurulu üyelerine, ayrıca değerli hemşehrimiz İsmail Akpınar’a teşekkür ederim”dedi. 

Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanımız  Cemalettin Başsoy “Dünya’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kutlanmaktadır. İlimizde de bu etkinlikler bugün başladı ve yarın da devam edecek. Burada yaptığımız etkinlikler sadece bir gün olarak değerlendirilmemeli, biz engelli kardeşlerimiz ile ilgili ne kadar hizmet etsek, onların işlerini ne kadar kolaylaştırırsak o kadar azdır. Biliyorsunuz 2002 öncesi engellilerle ilgili yapılan çalışmada 2002 sonrasında yapılan çalışmalar arasında dağlar kadar fark vardır. Engellilerin işlerini kolaylaştırmak için hükümetimiz, devletimiz o kadar çaba ve gayretler sarf ettiler ki bunları burada anlatmakla bitiremeyiz. Engelli bireylerimiz sadece ailelerini ilgilendiren bir problem olmaktan çıktı, bütün ülkemizde artık engelli kardeşlerimizin de topluma kazandırılması, onların toplumda gerçek yerlerini almaları için her türlü yasal çalışmalar başladı ve bunlar devam etmektedir” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından engelli bireylere, 10 adet akülü araba, 5 adet yetişkin tekerlekli sandalye ve 7 adet çocuk tekerlekli sandalyesinin dağıtımı yapıldı.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık