Aşçılardan Başkan Külcü’ye ziyaret

Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu(TAŞPAKON) Genel Başkanı Gökhan Tufan yönetim kurulu üyeleri ve derneğin Çorum Şube Başkanı Rasim Çakıcı ile birlikte Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü ziyaret etti.

Aşçılardan Başkan Külcü’ye ziyaret
  • 10 Aralık 2017, Pazar 0:03

Ziyarette konuşan Gökhan Tufan, Çorum’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çorum’da ulusal ya da uluslararası bir yemek yarışması düzenlemek istediklerini ifade eden TAŞPAKON Genel Başkanı Gökhan Tufan, “Çorum’un yemek kültürü ve mutfağı çok zengin. Bunu biz biliyoruz ama dışarıda çok fazla bilinmiyor tanınmıyor. Çorum’da düzenleyeceğimiz bir yemek yarışması ile tanınmış bilinmiş aşçıları buraya getirebiliriz.” dedi.

Her yönüyle kadim bir şehir olan Çorum’u tanıtma noktasında çeşitli faaliyetler düzenlediklerini, bu yöndeki faaliyetleri de desteklediklerini ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Çorum’un tarihi ve kültürü kadar mutfağı da köklü ve geniş. Bu anlamda da şehrimizi tanıtmak için arkadaşlarımız çeşitli fuarlara katılıyor. Çorum’un mutfağını da oralarda tanıtıyorlar. Ben arkadaşlarıma talimat vereceğim. Yemek yarışması için bir çalışma yapsınlar ve sonucunu da değerlendirelim” dedi.