solyanreklam
sagreklam

OSMEK'ten Poşet Uygulamasına Destek

Osmangazi Belediyesi'nin Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle ücretsiz olarak düzenlediği OSMEK kurslarında eğitim gören kursiyerler, pazar filelerini kendileri örüyor.

OSMEK'ten Poşet Uygulamasına Destek
  • 17 Ocak 2019, Perşembe 10:15

Osmangazi Belediyesi’nin Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle ücretsiz olarak düzenlediği OSMEK kurslarında eğitim gören kursiyerler, pazar filelerini kendileri örüyor.

Türkiye’de plastik tüketimini azaltmak amacıyla market ve mağazalarda poşet kullanımının ücretli olmasına ilişkin düzenlemeye bir destek de Osmangazi Belediyesi’nden geldi.  Osmangazi Belediyesi Meslek Edinme Kursu’nda faaliyet gösteren el sanatları sınıfına gelen 45 kursiyer, ördükleri fileler ile poşet kullanımını bitirmeyi hedefliyor. Soğanlı Kültür Merkezi ve Hüdavendigar Sosyal Gelişim Merkezi’nde haftanın 5 günü olmak üzere toplam 540 saatlik modülle çalışan kursiyerler, geri dönüşüm malzemelerinden sepetler, salon takımları, banyo takımları gibi çeşitli çalışmalar da gerçekleştiriyor.

Terapi niteliği taşıyan file örmenin kursiyerler tarafından yoğun ilgi gördüğünü ifade eden kurs eğitmeni Selma Endar, “El sanatları kursumuzda poşet kullanımını azaltmak için çantalar dikiyor, fileler örüyoruz. Geçmişten günümüze kadar gelen file çantaları geleceğe taşıyarak, Bursa’nın doğasının daha temiz olmasına katkı sağlıyoruz. Plastik poşet kullanımını tamamen ortadan kaldırarak, fileyi hayatımıza katmayı hedeflediğimiz bu yolda kursiyerlerimiz yaptıkları ürünleri satarak, ev ekonomilerine de katkı sağlayabilecek” dedi.


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık