FOMGET, DANS TUTKUNLARINI BEKLİYOR

Ülkemizi yurt içinde ve yurt dışında başarıyla temsil eden Ankara Büyükşehir Belediyesi Folklor Müzik Gençlik Topluluğu (FOMGET), yeni dansçılar yetiştirmek amacıyla 2017-2018 kurs kayıtlarını başlattı.

FOMGET, DANS TUTKUNLARINI BEKLİYOR
  • 26 Ekim 2018, Cuma 1:24

BÜYÜKŞEHİR YENİ HALK DANSÇILARI YETİŞTİRİYOR

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FOLKLOR MÜZİK GENÇLİK TOPLULUĞU (FOMGET) KURS KAYITLARI BAŞLADI

-KURS SONUNDA BAŞARILI OLANLAR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BÜNYESİNDE YARIŞMA VE GÖSTERİLERE KATILABİLECEK

Gençlerin sosyal ve kültürel anlamda gelişmelerine yardımcı olmak, serbest zamanlarını değerlendirebilecekleri çeşitli faaliyet alanları sunmak için hizmet veren FOMGET’in açtığı kurs kayıt başvuruları, Kasım ayı sonuna kadar devam edecek.

YARIŞMA VE GÖSTERİLERE KATILMA ŞANSI

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun düzenlediği yarışmalarda Büyükşehir Belediyesi'ni temsilen bir çok önemli dereceler elde eden FOMGET, kursiyerlerine de aynı imkanı sunuyor.

Başarılı olan kursiyerler yaklaşık 8 aylık kurs sonunda, Büyükşehir Belediyesi adına yarışma ve gösterilere de katılabilecek.

TÜRKİYE’NİN HER YÖRESİNDEN DANSLAR

Uzman hocalar tarafından yurdun her yöresine ait dans eğitiminin verildiği kurslarda, bir yandan yeni dansçılar yetiştirilirken, bir yandan da kültürümüzün vazgeçilmez öğesi olan halk danslarının geniş kitlelere yaygınlaştırılarak unutulmasının da önüne geçiliyor.

Şafaktepe Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kayıtlara; 16-30 yaş aralığında halk dansına gönül veren Başkentliler başvuruda bulunabilecek. FOMGET'te ayrıca 30 yaş üzeri Başkentliler için hobi kursları da yer alıyor.