solyanreklam
sagreklam

Özdemir ''Engelli Bireylerin Her Zaman Yanındayız'' dedi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Saraydüzü Kışlası ve Milli Egemenlik Müzesi Konferans Salonu’nda panel düzenlendi.

Özdemir ''Engelli Bireylerin Her Zaman Yanındayız'' dedi
  • 05 Aralık 2017, Salı 13:11

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Saraydüzü Kışlası ve Milli Egemenlik Müzesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panele katıldı.Panelde Vali Dr. Osman Varol, Garnizon Komutanı Zafer Uğur, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Aslan, kurum müdürlerinin, engelli dernekleri ile birlikte vatandaşlar da yer aldı.

 

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Aslan konuşmasını gerçekleştirdi. Devamında ise programda panelist olarak yer alan Altı Nokta Körler Derneği Amasya Şubesi Başkanı Musa Demiryarar, Türkiye Sakatlar Derneği Amasya Şubesi Başkan V. Mahmut Kaplan ve Amasya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğrencisi Ayşe Batur konuşmalarını ve sunumlarını gerçekleştirdiler.

 

 Belediye Başkanı Cafer Özdemir, günün önemine ilişkin yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

 

 “Her zaman söylediğimiz gibi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması elbette engelli vatandaşlarımızın sadece bir gün veya bir hafta hatırlanması anlamına asla gelmemelidir. Bu, engelli vatandaşlarımıza yapılabilecek en büyük haksızlık olacaktır. Bir gün değil, yılın her günü engelli kardeşlerimiz için duyarlı olmamız gerekmektedir. Yapmamız gereken dünyayı engelli kardeşlerimiz için kolay yaşanır bir hale getirmek, günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları en aza indirmek; onların hayata sıkı sıkı tutunmalarını, içlerinde yatan yaşama sevinci, yetenek ve becerilerini ortaya çıkarmalarını sağlamaktır. Ancak bu sayede tüm bireylerin temel hakkı olan yaşama hakkına saygı göstermiş, bu haklarını sonuna kadar kullanmaları için uygun ortamı sağlamış oluruz. Bir kent barışı, özgürlüğü savunuyorsa eğer bunu tüm insanlar için geçerli kılmalıdır. Aksi takdirde kendisi ve değerleri ile çelişir. Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız.

 

 Zihinsel ve bedensel farklılıkların yaşama dair engel oluşturmadığı bir dünya dileği ile 03 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum.”


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık